Zavěšení CYKY nad pohledem

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
doga

Zavěšení CYKY nad pohledem

#1 Příspěvek od doga »

Ahoj,
potřeboval bych nad sádrokartonovým podhledem vést CYKY 3x1.5, 2.5, cca 10 kabelů.
Abych nemusel vystrojovat trasu ze žlabů, trubek atd. našel jsem od Elemana KSH 15 - kabelový sběrný držák.
Jaké rozteče? Eleman nic neuvádí, CYKY v luftu .....
Dík za rady
doktor365

#2 Příspěvek od doktor365 »

Já používal tuto hmoždinku a stahovací pásky, od sebe už nevím jak daleko ale aby mi kabely neležely na konstrukci.
https://eshop.ezob.cz/kabely-a-vodice/2 ... 24459.html
ransom

#3 Příspěvek od ransom »

Podle potřeby. Stačí používat rozum a intuici. Když napíšu, že je dávám asi tak po metru, určitě to nemusíš rozměřovat. Klidně metr a půl. Nad stropem to není na parádu.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
martinkopp

#4 Příspěvek od martinkopp »

Vůbec se s tím netrap, celá Amerika jede v těch jejich dřevostavbách na instalaci jež vypadá podobně jako na obrázku a dostali se na měsíc. Pokud to z nějakých estetických důvodů chceš udělat pěkné na pohled, udělej si to tak jak se ti to líbí, jiný význam to stejně mít nebude.

Obrázek
PabloX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od PabloX »

Ja som použil toto https://www.elektroantos.sk/kovovy-zber ... ziak-kkm15

Dával som ich asi 1m od seba, v podhľade to netreba nejako riešiť, ale je to prehľadnejšie ako keď káble niekto nahádže na profily. Asi 50cm vedľa som dal ďalšiu trasu na oznamovacie káble.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Behemot »

doktor365 píše:Já používal tuto hmoždinku a stahovací pásky, od sebe už nevím jak daleko ale aby mi kabely neležely na konstrukci.
https://eshop.ezob.cz/kabely-a-vodice/2 ... 24459.html
natloukací lamelová příchytka ty hmoždino, úplně standardní věc, svázat páskama a když se to chytá třeba po metru (u 10 káblů bych šel max. po 80 cm, tak eště mezi to po třetinách kabely svázat k sobě dohromady i bez příchytky, úplně v pohodě

zběrný držáky mají význam plechový, pro věšení tras požární kabeláže
MarekLev

#7 Příspěvek od MarekLev »

já mám rád tyhle, dělá se mi s nimi lépe než s těmi černými a ještě mi žádná nespadla za celou mou dlouhou 5měsíční praxi :lol:
Přílohy
schnabl-dks.jpg
schnabl-dks.jpg
Marek
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Behemot »

nudlofka, ale je to jenom na jednotlivý kabely a dyž sem to dával naposled, šlo to potom ven (se zas rozmysleli skovat do lišty) docela snadno, lamelovky typicky dyž zatluču, tak už nejdou ven ani násilím, uškubnou se
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“