FW Sencor SLE-2460

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
houmr

FW Sencor SLE-2460

#1 Příspěvek od houmr »

Mám tuto televizi a zřejmě je poškozený FW nebo mainboard - TV jen svítí zeleně a nereaguje na nic.. Stáhnul jsem si na stránkách SENCORu poslední firmware s názvem SLE2460TCS.BIN, ale dle návodu nutné ho zavést přes Aktualizaci v MENU - to já pochopitelně provést nemůžu. Board zřejmě nedokáže bootovat z Flasky, když jí tam připojím a TV připojím k napájení na USB nešahá (LED na klíčence jen na setinu sekundy problikne při připojování napájení, pak se už nerozsvítí). Můžu ten FW nahrát programátorem rovnou do osazené paměti, nebo to jsou dvě nezáměnné věci?
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Takový informace mám od zákazníků rád. "TV svítí zeleně". Celá? Nebo jen nohy? Možná display? Že by stavová LED? :D Sorry ale já musel.
..to bude jen ňákej odpůrek
houmr

#3 Příspěvek od houmr »

Omlouvám se, samozřejmě že jen stavová LED...

Kdybych měl od ostatních informace jako z mého prvního příspěvku, tak by si docela pískal. Nejčastější informaci totiž mám:
"Přestal mi jít obraz!"
Moje doplňující otázka (vylučující nebo potvrzující vadu podsvitu): "Takže zvuk funguje dál?"
"Ne, ten taky ne!"
K této infomraci pak obvykle jízlivě doplňuji otázku "Ale jinak je v pořádku, že jo?"
Sorry za OT, ale taky jsem musel... :-)
ferro0

#4 Příspěvek od ferro0 »

Máš tu flešku formátovanou na fat32?
houmr

#5 Příspěvek od houmr »

Samozřejmě. S touhle flashkou už jsem zachránil mnoho SLE 3210M4...
Ale spíš to bude mrtvá deska. Z Elektrody jsem stáhnul pro tuhle desku obsah paměti pro nějaký jiný panel a deska se chová stejně...
KUBO

#6 Příspěvek od KUBO »

Napätia pre procesor máš v poriadku? Kedysi som opravoval jeden Strong, ktorý sa choval rovnako ako tvoj Sencor. Bol vadný stabilizátor 1,5V pre procesor.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
houmr

#7 Příspěvek od houmr »

To jsem neměřil, dík za radu, zkusím to.
KUBO

#8 Příspěvek od KUBO »

Tak mi na stole pristál na opravu Sencor SLE3258TCS s takou istou závadou, akú má houmr. Svietila st-by led na zeleno a na nič nereagovala. V telke je osadená doska 5844-A6M34G-0P00 na ktorých odchádza C285 - 2u2/10V, ktorý som preventívne vymenil. Chyba bola v stabilizátore 1,5V na pozícii U1P8 s označením 1117 ADJ. Výstupné napätie na ňom kolísalo 1,42V - 1,18V. Po jeho výmene je napätie stabilné 1,53V a telka funguje. Menené súčiastky som na fotke označil červeným rámčekom.
Přílohy
20241214_170935.jpg
20241214_170935.jpg
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
houmr

#9 Příspěvek od houmr »

Díky za popis problému a vyřešení. Buhužel dva dny před tím jsem z něj zkanibalizoval displej a použil do Vesteláckého Finluxu...
KUBO

#10 Příspěvek od KUBO »

Dnes som opravoval ďalší Sencor SLE3258TCS. Tento mal vadné 4ks kondenzátorov - 470uF/25V a stabilizátor 3,3V na pozícii U1P3 - na výstupe dával iba 2,58V.
Pozdravuje Vás Martin
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“