Nefunkční klíček Seat Ibiza
Moderátor: Moderátoři
Nefunkční klíček Seat Ibiza
Dnes mi přinesl kolega z práce klíček od svého Seatu Ibiza (má z něj už opečovávaný skoroveterán, rok výroby je myslím 1998), že mu nejde na dálku odemknout auto, musí odemykat přímo klíčem v zámku.
Baterie jsou OK, LED blikne při každém stisku, ale když jsem klíček zkoušel na spektráči, vůbec nic nevysílá.
Podezření bych měl na rezonátor B39431R727U310, který se už asi nikde nedá sehnat.
Neměl někdo podobnou zkušenost? Nenašel by někdo předmětný rezonátor v zásobách?
Děkuji
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Uvidíme, jak dlouho
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
A kutilmile - nelituju tě
Klíč fungoval normálně
Klíč odemykal, ale ledka neblikla
Klíč neodemykal, ale ledka blikala
Klíč nedělal nic
Zároveň jsem zjistil, že někdy nepřestává vysílat i po uvolnění tlačítka. Kmitočet se měnil podle síly stisku. Klíček jsem kompletně přepájel, takže byl cca měsíc klid. Potom začaly původní problémy. Toto se střídavě projevovalo na obou klíčích několik let - funguje - blbne - nefunguje - přepájím - funguje. Po pár letech mně upadl mikrospínač, tak jsem dal oba nové. Od té doby fungoval klíč bez závad. Totéž jsem udělal i s druhým se stejným úspěchem. Vydrželo to tak až do prodeje auta. Asi se takhle projevoval svod ve spínačích a teplem páječky se to na chvíli opravilo.
Takže kromě studeňáků se zaměř na mikrospínače.