Myčka Electrolux KEMC3211L
Moderátor: Moderátoři
Myčka Electrolux KEMC3211L
Píšou, že vyčistit filtry, vyndat všechna čistící ramena, párátkem prošťourat trysky, propláchnout pod vodovodem a vrátit zpět. Zapnout program Machine Care, použít prostředek na odvápnění nebo čistící prostředek na myčky. Jenže jakej?
Co vím, tak dost lidí nasype na dno 15-20 deka kyseliny citrónový a nechá to ať si myčka dělá co chce.
Kámoška kupuje v Lidlu W5 Dishwasher Cleaner a ty patrony lepí na nejhořejší koš a jen dá nejkratší mycí program.
Co je optimál?
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Ale podle informací na obalu to obsahuje jenom louh a asi saponát. Takže je otázka, jestli to umí odstranit i vodní šutr.
Při rozebrání čerpadla v něm byl mastný kentus. Myslím, že je problém s hovězím tukem.Celeron píše:Mastnotu snad berou tablety, né? Citrónovka je na odvápnění co nezvládne při mytí sůl.
Zvláštní, že od vyčištění se tam znovu neusadil, asi lepší tablety. Ale taky nedáme do myčky talíř se zbytky.
Jinak to čištění je reakce na nižší teplotu při mytí, eco programy jedou na 45°. Takže naopak čištění jako u pračky, zvolit maximum a když není ten čistič, tak dát tabletu. S kamenem mám zkušenost u máti. Po vyšťourání z trysky jsem upravil nastavení tvrdosti a je pokoj.
- hajeklubos
Luboš