Myčka AEG Favorit F77010W0P-nedokončí mycí program
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Ono když to chvíli odčerpávalo tak jsem hned zastavil přívod vody ale to čerpadlo jelo stále a při poslechu když byla otevřená myčka tak jakoby již nasucho ale to je jenom můj postřeh.
Jednou se mi u této myčky již stalo že byla vypnutá vypínačem ale koncovka byla v zásuvce a přívod vody byl otevřen a když jsem přišel do kuchyně tak myčka odčerpávala vodu aniž by displej svítil. Toto jsem již zde na fóru řešil a způsobilo to nedovřením elektroventilu, nějaká smeť na sedle ventilu, pak byl pokoj a nyní tohle.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Co to je za sajrajt? Potřeboval bych tu hadici sundat abych zjistil jestli není děravá z druhé strany, asi vyteče ta voda z nádobky což nebude vadit akorát budu opět vytírat, doufám že né ten sajrajt co je na hadici.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Hadice vypadá neporušená, zkusil jsem jednu stranu ucpat rukou a do druhého konce fouknout a nikde vzduch neunikal.
Včera jsem koupil 50ks matiček M3 se kterými chci vyčistit labyrint. Nasypat dovnitř s vodou a silným magnetem jezdit postupně až se všechen bordel uvolní. Podobně se čistí akvárium ale nepoužívají se matičky.
Ještě bych se chtěl zeptat zda se čistí i ten změkčovač vody a jestli ano pak jakým způsobem.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Ten změkčovač vody stojí 92€ takže nic levného, tady jej mají ZOSTAVA ZMÄKČOVAČA VODY UMÝVAČKY RIADU.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Pak jsem demontoval změkčovač vody (zásobník soli), v jeho výstupu bylo taktéž dost usazenin které jsem odstrani, propláchl vodou.
Na tom změkčovači vody je čidlo přítomnosti soli což mi je jasné ale je tam ještě cívka která nevím k čemu slouží, její vinutí má odpor 3,62 KΩ, je to nějaký ventil? Viz příloha.
Nyní jdu demontovat řídící jednotku a zjistit zda někde nejsou studené spoje.
No pak již jen poskládat a ověřit funkčnost.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Možná by to chtělo i nová relátka neboť jejich plastové krytky jeví známky mírné deformace teplem ale kde nyní koupím o objednání ani nemluvě. Každopádně je vypájím a prověřím.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Syn se snachou už byli rozhodnuti že nám koupí novou ale já jsem jim to zamítnul, nerad vyhazuji věci které se ještě dají opravit. Sice v této mi chybí šuplík na příbory což se mi nesmírně líbi a je to praktické ale za ta léta již mám svůj systém jak do myčky naukládat nádobí včetně těch příborů aby se mi do ní vešlo co největší množství bez újmy na kvalitě umytí. Ženu to učím léta ale ona si prostě stále dělá podle sebe, absolutně nemá buňky pro uspořádání. Ona když někdy musí do myčky naukládat nádobí tak jí vždycky dost nevleze tak jsem to povytahoval a naukládal podle svého systému a světe div se vešlo se tam všechno.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Takže přes svátky se bude pokračovat v ručním umývání.
Tak nevím zda nebudu muset koupit komplet celé čerpadlo i s hadici neboť ta je tam nějak napevno.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Hledám kde koupit tu hadici ale zatím jsem našel jen kompletní vypouštěcí čerpadlo.
Stránky AEG jsou momentálně nedostupné WEBOVÁ STRÁNKA JE V TEJTO CHVÍLI Z TECHNICKÝCH KOMPLIKÁCIÍ NEDOSTUPNÁ. PRACUJEME NA ODSTRÁNENÍ PROBLÉMOV A OSPRAVEDLŇUJEME SA ZA KOMPLIKÁCIE.
Já počítám že samostatná hadice nebude neboť ona v tom čerpadle drží, asi vlepená.