Zdroj

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
monterjirka

#16 Příspěvek od monterjirka »

Já k takovému kompresoru používám vyřazený zdroj z PC...
Ne každý běží dobře když nemá zatížený výstup 5V nebo 3,3V, ale některé v pohodě, 12V a 10 i více A
hajeklubos

#17 Příspěvek od hajeklubos »

S používání PC zdrojů opatrně. Komutátorový motor potvora kope zpátky a má záběr jako bejk. Nějaký ten Transil přes napájecí napětí a "odrušení" motoru nezradí. Můj pokus o ruční vrtačku DPS s použítím PC zdroje s ovládáním jako start PC skončil na první DPS. Vyřešil jsem to železným trafem a regulátorem z akuvrtačky. To nejde zničit ani když se vrtáček sekne.
Luboš
Krakis

#18 Příspěvek od Krakis »

Díky za rady, zkusím tu autonabíječku a ještě jsem našel ve sklepě starou baterii. Kapacitu moc nedrží, ale napětí má furt dobrý. Pak se ozvu.
kbulda

#19 Příspěvek od kbulda »

Asi bude třeba na té expanzi nejdříve opravit ten ventilek. To je základ. Když ti bude podcházet, tak je ti naprd jakkýkoli kompresor i napáječ.
Mysteri

#20 Příspěvek od Mysteri »

BOBOBO píše:Jinak v china koupíš kompakt za pětikilo a máš to na dlouho a na všechno .
ale iba v prípade, že natrafí na poctivého číňana.... 😎
Hydrawerk

#21 Příspěvek od Hydrawerk »

V roce 2005 jsem ubastlil zdroj s trafem 12V 9A, výkonovým usměrňovačem a nějakými elyty. Stabilizace žádná. Původně jsem tím napájel autorádio a dnes už jenom kompresor a starej akušroubovák bez akumulátoru. Mám ho cca 12 let.
https://www.youtube.com/watch?v=8gz6UjR ... venEnglish
https://www.youtube.com/watch?v=h6crDid ... venEnglish
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Ja som eště na židneho špatného nenarazil , a to mám alespoň 200 kúp . Ostatné beriem iba ako žvásty . Ušetril som celkom viac ako jeden dochodok . Naposledy som dostal zdarma lepší tovar , lebo lacnejší nemali v sklade ... A to zváračku na 18650 , chcel som B , nemali , zdarma bez doplatku mi doručili D . Pre mňa velká spokojnosť .
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Jo a ten kompresor mám taky . Kromě dalších větších ....
Krakis

#24 Příspěvek od Krakis »

kbulda píše:Asi bude třeba na té expanzi nejdříve opravit ten ventilek. To je základ. Když ti bude podcházet, tak je ti naprd jakkýkoli kompresor i napáječ.
Špatně jsem se vyjádřil, ten ventilek je špatný u ruční pumpičky. U kompresůrku a expanzky v pořádku. Jinak je to hotový, použil jsem autonabíječku jako zdroj. Díky všem.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“