Kvičící Maglev

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Kvičící Maglev

#1 Příspěvek od Celeron »

V PC v dílně mám 3 větráky Maglev. Pokud je v dílně po ránu než pustím topení pod 18℃, velkej vodorovnej na zdroji tak 2-5 minut kvičí a všeljak kňourá. Pokud je nad 21℃, tak po zapnutí nekvičí. Vyčistil jsem všecky větráky od prachu, kápnul olej na šicí stroje a dělá to stále. Maglev by neměl mít třecí ložiska, který by kvičely a tak proč to dělá? Zašpajcovaná mazelína? :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Generalsound »

Aby maglev fungoval, musí větrák běžet na jmenovitý otáčky. Při menších, což je v PC běžný, je to normální kluzný ložisko. Navíc mnohem méně dimenzovaný, počítá se v tomhle režimu poběží jen při rozběhu a doběhu.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Kam si dal olej? Co som viel MagLevy, tak pod nalepkou nebola diera, ale kovova ploska. Jeden sa mi podarilo zachranit tak, ze som vypacil vrtulu, namazal to a zacvakol vrtulu naspat.

Na ventilatory pouzivam uz len motorovy olej. Rozpusti zatuhnute povodne mazivo a rozhybe aj uplne zatuhnute ventilatory. A vydrzi.

Najlepsie su gulockove loziska - daju sa vymenit a ventilator moze fungovat ako novy.
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Generalsound píše:Aby maglev fungoval, musí větrák běžet na jmenovitý otáčky. Při menších, což je v PC běžný
Kromě procesoráku jsou všechny větráky bez regulace napřímo dvoudrátem na 12V. Jak by mohly jet na menší?

rnbw: přesně tak, mám spejšl stahovák na vrtule. Někdy ale rupne rám větráku. Díru pod nálepkou mají kuličkáče a futrový. Hlavně mě mate ten rozdíl chování s rozdílem teploty kolem 3-4℃.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Generalsound »

[quote="na 12V. Jak by mohly jet na menší?[quote]
Jak to můžu vědět? Promiňte tedy za radu...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“