Tak to je hooodně rozšířená blbost a urban legend. Na vzniku zubního kamene se podílí mnohem víc věcí, někomu se tvoří víc, někomu míň, jsou lidi kteří budou mít v držce kamenolom, i kdyby si po ní zubokefkou rejdili co hodinu a vedle nich jedinci, kterým se zubní kámen neudělá, ani kdyby se na klartáček nepodívali jak je rok dlouhej. Největší podíl má složení hubní mikroflóry (kolik a jak výraznejch druhů baktérií tvoří u danýho jedince zubní plak) a jako nejvýznamnější příčina mineralizace toho plaku (pokud už se nějakej vytvoří) je chemický složení slin - kdo má silně kalcinovaný sliny, tomu se kámen tvoří, i když si dásně rajbuje víckrát denně, kdo má naopak sliny skoro bez vápníku, ten se ani moc starat nemusí. Chodíme s manželkou do stejný zubní ordinace už nějakejch 25 let i na zubní hygienu, vzájemný srovnání a hlavně rozdíly ve tvorbě šutru potvrzuje jak MUDr, tak i DiS ...p32 píše:Přitom stačí po každém jídle čistit obyčejným kartáčkem a zubní kámen je fakt minimální.
Elektrickej zubní kartáček
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Jo, po jídle - po jídle, nebo po džusu, vínu, kafi, čaji s citrónem tak za tři hodiny, nebo po důkladným vypláchnutí. Jinak riskuješ poškození skloviny, citlivé po kyselém. Ale na kámen to fakt vliv nemá.p32 píše:Přitom stačí po každém jídle čistit obyčejným kartáčkem a zubní kámen je fakt minimální.
- martinkopp
- martinkopp
No a mě to "zakoktání" udělá třeba 15 sekund po zapnutí a pak každých 30 sekund ale stále dokola, zkusil jsem to až 8 x 30 sekund. Toho dlouhýho "zakoktání jsem se prostě nedočkal. Po svátcích to budu reklamovat.
Jo a nabíjení. Jak si řekne, že chce nabít? V manuálu vůbec nic. Jen jsem zjistil, že při nabíjení svítí velice slabě zelená led na rukojeti, kteráž to po čase (asi po plným nabití) zhasne.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Já si zuby čistím, dokud nejsou čisté. Myjete snad cokoliv v domácnosti podle času?Celeron píše:Takže mám Oral - B type 3708. Má to troje "točky" a časovač kterej mi asi nějak blbne. Měl by po 30 sekundách čištění každýho "kvadrantu" huby krátce "zakoktat", tedy 4 x 30 sekund a potom by měl dlouze "zakoktat" jako konec čištění. Používám názvy z manuálu, to krátký "zakoktání" jsou dvě asi půlsekundová vypnutí motoru. To dlouhý, koncový mě to zatím nikdy neudělalo.
No a mě to "zakoktání" udělá třeba 15 sekund po zapnutí a pak každých 30 sekund ale stále dokola, zkusil jsem to až 8 x 30 sekund. Toho dlouhýho "zakoktání jsem se prostě nedočkal. Po svátcích to budu reklamovat.
Jo a nabíjení. Jak si řekne, že chce nabít? V manuálu vůbec nic. Jen jsem zjistil, že při nabíjení svítí velice slabě zelená led na rukojeti, kteráž to po čase (asi po plným nabití) zhasne.
V domácnosti možná ne, ale třeba ve zdravotnictví, doktoři před operací si ruce mejou taky na čas. Prostě se předpokládá na základě zkušeností, stěrů s kultivací a pod, že po určitý době mytí je čisto nebo breberko vyvraždíno.kejki píše:Já si zuby čistím, dokud nejsou čisté. Myjete snad cokoliv v domácnosti podle času?
Těch 4 x 30 sekund je doporučenej minimální čas, šůrovat hubu si můžeš dlouho jak je libo. Předpokládám, že návrháři u Brauna si ty časy nevycucali z prstu ale po konzultacích se zubařema, případně to je výsledek nějaký zdravotní studie na vzorku lidí. To je ve zdravotnictví běžná praxe, jedný studie jsem se před časem zůčastnil, byla mimo jiné velice dobře placená.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!