Mám mám, ocelové, kolko ich chceš ?TheLastUnicorn píše:Adam, Ty si spomínal, že máš zotrváky na B115?
Magnetofon Tesla B115
Moderátor: Moderátoři
- TheLastUnicorn
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
nie je to sice B116 ale CM 130 to je to iste. iba že by som ešte pozrel ako to ma B115 urobene. len vonku je zima
Podľa môjho úsudku by kryt mal ísť dolu,na B115 čo som fotil je zacvaknuty, ono to vyzerá že to je v jednom kuse. Treba dať dolu predný panel na B116 a pozrieť či sú zo spodu tri zámky. Držia fakt pevne, mne sa podarili ulomiť na CM130
- bohumilfulin
Maximálne to chce vymeniť filcový krúžok a zospodu " pérom" nastaviť preklz..
Až je filc ešte celkom OK - nezalepený gumou, tak to "rozober" a poriadne umy!... Guma na tom zostavenom komponente nemá čo hľadať .. radšej použi niečo menej agresívne ako benzín či iné rozpúšťadlo... Aby sa nepoškodila umelina aj za cenu väčšej práce... väčšinou postačí "horúca voda" Jar a hubka - Tá guma už to má za sebou... pôjde dole.
Zřejmě někdo tak důkladně promazal stroj, že se olej dostal až na vnitřní plochu unášeče.
Tady nezbude, než rozebrat, odložit stranou filc a vše, kam se ten gumový sajrajt ještě nedostal, a ten černý sajrajt pečlivě umýt.
Samozřejmě musíš vyndat i unašeč a stejně pečlivě vyčistit jeho vnitřek, ten bude vypadat stejně hnusně. A pak doufat, že tu někdo má poznamenaný vnější průměr původního obložení (vnitřní si změříš), a příslušné obložení poptat.
Kdysi měl Nedis bohatý výběr, ale už dobrých 15 let se musí shánět jinde.
No a pak to celé poskládej dohromady, koukej, ať je čistý a nemastný filc i obě třecí plochy.
Na ty gumky se prostě nesmí dostat žádná mastnota, jinak to budeš čistit pár dní lihobenzínem, než to bude ono, ruce vynechávám, mýdlem to kale nejde...
Taký "nerozpatlaný" gumený krúžok sa dá určite niekde zohnať - a nemusí to byť práve ten "magnetofónový...
Kedysi som tam skúšal nejaké "O" krúžky z hydrauliky.. ale boli veľmi nepresné - prevod skákal ako koza na ľade
Ako na fotke, tam vypichujem pre tónovú kladku novú gumu. Podobné som robil aj ten tenký krúžok pre privíjaciu kladku aj kladky na pretáčanie . Inšpiráciou bolo YouTube. Kto nemá možnosť si to vyrobit, tak na Bazoši ponúka občas jeden pán sadu gumičiek.