Napajanie CPU na doske Iwill KA266

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Napajanie CPU na doske Iwill KA266

#1 Příspěvek od rnbw »

Mam tu dosku Iwill KA266 (Socket A) a velmi divny problem. Blbne napajanie CPU - bez procesora syci a piska, MOSFETy sa rychlo zohrievaju (takze po par sekundach to radsej vypnem) a pretazuje to zdroj tak, ze na celej 5V vetve vidiet osciloskopom rusenie. Napatie na vystupe je! S procesorom to dokonca vykonalo prvych par instrukcii (POST karta ukaze CF).

Riadene je to SC2422ACS, k nemu su dva MOSFET drivery SC1205CS a na kazdom z nich 4 MOSFETy (po dvoch paralelne) MTB1306.

Myslel som, ze ked to piska, tak klasika - elyty. Po ich vymene sa vsak nic nezmenilo. Odpojil som vsetky MOSFETy a meral - vsetky su dobre.

Na skusku som pripojil len 2 MOSFETy a robilo to stale. Potom som skusil ine dva (na druhom driveri) a robi to tiez. SC2422ACS som vymenil a nic sa nezmenilo. Vymenil som aj jeden ten driver a stale to iste.

Takychto menicov som opravil uz kopu, niektore dali dost zabrat (napr. som vymenil odpalene MOSFETy a drivery a vdaka zlemu riadiacemu IO to zhorelo vsetko znovu). Ale toto sa mi fakt este nestalo.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“