Philips 55OLED803/12

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kozejk

#31 Příspěvek od kozejk »

tak jsem porovnal dle manuálu napětí na SSB a nenaměřil jsem 5V SW, 3,3AVDD, 3,5V SB. Jak budu mít večer čas vrhnu se na schéma.
Přílohy
philips ssb.jpg
philips ssb.jpg
masar

#32 Příspěvek od masar »

p32 píše:Pozdě určitě ne, spíše moc brzy, protože jen to nestačí...
Tak brzy asi ne, když ty 3 odkazy tu byly před tím tvým. Ten podsvit zmínil v jiné souvislosti a ty ses toho chytil s určitým cílem..., ale nechme toho. Kdo chce, ať pomůže, kdo nechce, ať nechá být.
A když se to nepodaří opravit, pořád ještě můžeš napsat: "Já to říkal...":)
:wink:
p32

#33 Příspěvek od p32 »

Já ani tak nedával odkaz jako to, že jsem upozorňoval na to, kde je normálně to SM. Nakonec to tady ví každý, takže neokecáš to, že se ani nemrkl, ale chtěl jen, aby se mrkl někdo jiný.
Podsvit do toho motal zbytečně, proto ten můj příspěvek a že jsi to nepochopil, tak to zase nemusíš překrucovat.
masar

#34 Příspěvek od masar »

To, co jsem napsal, jsou věcná a ověřitelná fakta a žádné překrucování.
Howg.
:wink:
kozejk

#35 Příspěvek od kozejk »

tak po měření zjištěno, že MT5596UIIJ mediatek od ARM cca po 5 vteřinách odpojí STANBY tím přestane napájet výše jmenované obvody. Čili ty jsou funkční. Zkontroloval co jsem mohl, takže dál už jen info z diag. Tipuju že asi emmc, ale to je věštění z koule. Ještě zkusím mrknout na ochrany a TCON
kozejk

#36 Příspěvek od kozejk »

ahoj všem
konečně jsem se dokopal vytahnout log. Posílám v příloze. Domnívám se že eeprom u TCOM je příčina. Prosím o zhodnocení zkušenějších.
Přílohy
tv.txt
(12.4 KiB) Staženo 68 x
p32

#37 Příspěvek od p32 »

Příčina není v TCOM, ale v TCON. Pokud se mrkneš na internet, tak je to častý problém u Philips TV.
kozejk

#38 Příspěvek od kozejk »

dík za upozornění, o příspěvek výše mám napsaný TCON, jen jsem se přepsal. Teď zjišťuji, která eeprom to je, ale vzhledem k tomu, že stejně asi nebudu mít program do nové tak nevím jestli má cenu s tím ztrácet čas. Zkusím ještě google.
jandur

#39 Příspěvek od jandur »

ano problem je na T-con, krory by siel mozno vyriesit usb-ckom, kazdopadne pomeraj napatia, minimalne 12 Volt na poistke a potom 3,3V na eeprom-ke, dalej VGH a VGL.
kazdopadne nieco je aj s eMMC, pretoze v logu je: [MSDC] eMMC Name: UNKNOWN .. pozri co tam je za riada, myslim ze by tam mala byt samsung eMMC, samozrejme mohli ale pouzit nejaky cinsky klon a preto ta neznama identifikacia
kozejk

#40 Příspěvek od kozejk »

no popravdě se mi nedaří kromě "silových" 12V zjistit kudy je TCON napájený. Žádný samsung tam není, emmc jsou noname. S tím usbéčkem si přesně myslel co?
jandur

#41 Příspěvek od jandur »

ake je oznacenie T-con ? skus dohladat schemu na nete.. T-con je napajana 12V ostatne silove napatia ako VGH a VGL si vyraba sama, pinou byva zvacsa znaceny na PCB
tým usb som myslel servisne file
kozejk

#42 Příspěvek od kozejk »

Označení TCON je 6870C-0745D. Na TCON je z jedné strany z PSU napájení 12 a 24. To tam ale PSU nepustí z důvodu aktivace protection módu. Takže napájení je z mainboardu ale nedaří se mi najít PIN.
jandur

#43 Příspěvek od jandur »

takze na pinoch VIN a EVDD mas napatia ?
kazdopadne podla dokumentacie T-CON ma vlastny CPU a eMMC, mala by tam byt THGBMDG5D1LBAIL... a CPU LG5324 cize zije si to vlastnym zivotom :D
No nic, pomeraj co sa da na PCB panela (zvody medzi CKV-ckami, tiez VGH a VDD voci zemi a aj medzi sebou) no a ak nenajdes nic podozrive kup a vymen T-CON dosku. nic rozumnejsie Ti v tejto chvili neviem poradit, dump tejto t-con sice mam ale je to s LG OLED55B8 telky
kozejk

#44 Příspěvek od kozejk »

nene VIN a EVDD jsou bez napětí. PSU ho tam nepustí. Jinak na konektoru CN10 jsou piny ON_RF_DONE a QSMEN spopjeny mezi sebou a GND což je divný ale bez schéma to nedám.
Otázkou je, zda se nevyplatí koupit zde:
https://www.ebay.com/itm/315062670072
nevím jaké máte zkušenosti kupovat ND z Číny, nebo doporučíte něco jiného?
jandur

#45 Příspěvek od jandur »

musis kupovat t-con presne pre tvoj model TV, na tom odkaze je sice T-con ta ista, ale je pre LG TV a ty mas Philips. A kedze to ma svoju eMMC a CPU ma to aj vlastny soft a obsluhu panela (dost pochybujem zeby philips dal lg panel do svojho modelu).
Ono na klasiky TV a T-con so spi alebo eeprom by nebol problem, prehras alebo vymenis chip a ides sa dalej, tu to musi sediet aj na panel aj v servisnom menu.
Z ciny kupu nedoporucujem...
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“