Česká Spořitelna boduje

Aktuality a zprávy z oblasti elektroniky, komunikační a výpočetní techniky, teorie či software

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

Česká Spořitelna boduje

#1 Příspěvek od p32 »

Možná by se vyplatilo zkontrolovat si počet disponentů s účtem na účtě v České Spořitelně, protože jak jsem od známého zjistil, tak tam např. nikdy neměl manželku a najednou tam prý byla i když má svůj jiný účet u Č.S. a prý je toho víc.Odkaz
MiraSt

#2 Příspěvek od MiraSt »

Spořitelna upozornila, že se to od nového roku stane. Všechny upozornila. Kdyby se na to nevykašlali a předem si disponenta zrušili tak by se nedivili. Takže... Problém je mezi židlí a klávesnicí nebo displejem. :-)
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Tys to asi nečetl a ani v tu diskusi, že? :lol:
MiraSt

#4 Příspěvek od MiraSt »

Citace: Okamžitě proto volala na klientskou linku, kde se dozvěděla, že na změnu disponentských práv od ledna 2025 banka upozorňovala dopisem. „Skutečně jsem ho dohledala, ale vůbec mě nenapadlo, že by se mohlo něco takového stát. Navíc jsme byli s exmanželem přesvědčeni, že jsme v době rozvodu disponentská práva zrušili. Teď jsme tedy zjistili, že asi ne,“ vysvětluje Eva.

Zdroj: https://www.penize.cz/bezne-ucty/466476 ... tska-prava
„Klienty, kteří v minulosti udělili disponentská oprávnění svým rodinným příslušníkům či známým, aby mohli disponovat s jejich účty na pobočce, jsme v říjnu, listopadu a v prosinci upozornili e-mailem, zprávou v Georgi nebo dopisem, že jejich disponenti budou nově moci disponovat jejich účty také v internetovém a mobilním bankovnictví,“ vysvětluje mluvčí.

Spořitelna obeslala zhruba půl milionu klientů, kteří v minulosti na pobočce udělili disponentská práva jiným osobám. „Právě proto, že se někteří klienti ozvali, znovu tuto změnu v pondělí 6. ledna připomeneme e-mailem a upozorněním v internetovém bankovnictví George,“ dodává Hrubý.

„Plyne z toho jedno poučení. Že si člověk musí po rozvodu zkontrolovat a udělat pořádek v podobných věcech – u účtů, u životních pojistek a u dalších finančních produktů, aby pak nebyl po letech nepříjemně překvapen, jako já teď,“ radí paní Eva dalším klientům.

Tady to je. Takže mám pravdu. Vykašlali se na to a teď se diví. How.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
DukeNuke

#5 Příspěvek od DukeNuke »

Holt dvě chyby za sebou. Ta první - že vůbec někomu dali dispoziční právo k účtu, ta druhá, že nečtou poštu.
nonius

#6 Příspěvek od nonius »

Jak je možné, že se člověk, který nezná přihlašovací údaje a neověří přihlášení druhým faktorem, dostane k internetovém bankovnictví nebo k "mobilnímu" bankovnictví (nevím jak se přesně nazývá) majitele účtu.
ransom

#7 Příspěvek od ransom »

Na to stačí dojít na pobočku, prokázat se občankou a vyžádat si jako disponent přístup. Jsi disponent, tedy máš právo disponovat.
Naposledy upravil(a) ransom dne 06 led 2025, 21:18, celkem upraveno 1 x.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
nonius

#8 Příspěvek od nonius »

To mě taky napadlo, asi jediná možnost, ale proč jsou najednou někteří lidé tak překvapení.
ransom

#9 Příspěvek od ransom »

Protože jsou schopní v bance podepsat štos papírů bez přečtení. Ve věcech mají bordel a zprávy z banky zahazují bez nahlédnutí.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
DedVseved

#10 Příspěvek od DedVseved »

To asi péčko32 naletělo svému známému s báchorkou, že tam nikdy manželku neměl. Smutný příběh.
DukeNuke

#11 Příspěvek od DukeNuke »

ransom píše:Na to stačí dojít na pobočku, prokázat se občankou a vyžádat si jako disponent přístup. Jsi disponent, tedy máš právo disponovat.
Není potřeba. Stačí, pokud máš účet ve stejné bance. Banka tvou identitu zná, dispoziční právo máš, není co řešit.
martinkopp

#12 Příspěvek od martinkopp »

nonius píše:Jak je možné, že se člověk, který nezná přihlašovací údaje a neověří přihlášení druhým faktorem, dostane k internetovém bankovnictví nebo k "mobilnímu" bankovnictví (nevím jak se přesně nazývá) majitele účtu.
Je to disponent, může tedy disponovat s účtem. Co ti na tom přijde nenormální?
petrfilipi

#13 Příspěvek od petrfilipi »

Svého času měla MBank více majitelů účtů. Takže více lidí mělo třeba právo zrušit účet. To byl úlet.
p32

#14 Příspěvek od p32 »

martinkopp píše:
nonius píše:Jak je možné, že se člověk, který nezná přihlašovací údaje a neověří přihlášení druhým faktorem, dostane k internetovém bankovnictví nebo k "mobilnímu" bankovnictví (nevím jak se přesně nazývá) majitele účtu.
Je to disponent, může tedy disponovat s účtem. Co ti na tom přijde nenormální?
Teď jsem se na to taky díval a je to jednoznačné okecávání průseru Č.S. Taky by mě zajímalo, jak se dostane takový disponent k přihlašovacímu jménu a heslu spolu s potvrzením na mobil na tom internetovém bankovnictví, když žádný účet u spořky sám nemá. O normálním disponentovi, který dojde na pobočku, tak není řeč!

Poznámka: Takyrady od trollů Vševěda a spol. nikoho určitě nezajímají, protože jako obvykle nejsou k věci, ale jen chlácholí jejich malé ego.
Dekker

#15 Příspěvek od Dekker »

p32 píše: .... když žádný účet u spořky sám nemá. ....
no tak pokud dotyčnej nemá žádný účet u Č.S. tak lze předpokládat, že nebude mít ani bankovnictví takže takovej se k tomu účtu stejně nedostane, že.

Proč bych měl mít zařízení internetové bankovnictví a nebo mobilní appku nějaké banky když ji nepoužívám?
Odpovědět

Zpět na „Co je nového?“