Česká Spořitelna boduje

Aktuality a zprávy z oblasti elektroniky, komunikační a výpočetní techniky, teorie či software

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
HF_Tech

#16 Příspěvek od HF_Tech »

p32 píše:
martinkopp píše:
nonius píše:Jak je možné, že se člověk, který nezná přihlašovací údaje a neověří přihlášení druhým faktorem, dostane k internetovém bankovnictví nebo k "mobilnímu" bankovnictví (nevím jak se přesně nazývá) majitele účtu.
Je to disponent, může tedy disponovat s účtem. Co ti na tom přijde nenormální?
Teď jsem se na to taky díval a je to jednoznačné okecávání průseru Č.S. Taky by mě zajímalo, jak se dostane takový disponent k přihlašovacímu jménu a heslu spolu s potvrzením na mobil na tom internetovém bankovnictví, když žádný účet u spořky sám nemá. O normálním disponentovi, který dojde na pobočku, tak není řeč!

Poznámka: Takyrady od trollů Vševěda a spol. nikoho určitě nezajímají, protože jako obvykle nejsou k věci, ale jen chlácholí jejich malé ego.
No nedostane.
Vysvětlení je jednoduché, že ty nebo novinář nebo oba neumíte pochopit psaný text.
matahari

#17 Příspěvek od matahari »

Hlavně že si tu p32 hraje na odborníka. Opět založil nesmyslné vlákno, které se snaží přiživovat bláboly a žvásty. A z jeho 15 tisíci nesmyslnými příspěvky chce poukazovat na troly.
Hill
Administrátor

#18 Příspěvek od Hill »

DukeNuke píše:...Holt dvě chyby za sebou. Ta první - že vůbec někomu dali dispoziční právo k účtu, ta druhá, že nečtou poštu.
Pro někoho je asi příliš náročné, otevřít si mail (já jsem ho dostal 9.10.2024), v něm upozornění na nové obchodní podmínky ČS a.s., s tím, že kompletní text je v Georgi, přihlásit se a stihnout přečíst, než ho George pro timeout zase odhlásí, nebo si ten text stáhnout a přečíst později. Žádný dopis ve schránce na toto téma nebyl, ten asi dostali jen ti, kdo neodsouhlasili pouze elektronickou komunikaci.
Upřímně řečeno, bylo to tak zábavné čtení, že má víčka předčasně obtěžkal lůzný sen, četl jsem to, jako seriál, ovšem s pocitem, že se tam hovoří jazykem jiného kmene. Nakonec mi z toho ale vyšlo, že nic řešit nemusím, vždyť i nové číslo občanky už si před půlrokem opsali.
Ale nepochybuji o tom, že spusta klientů to čtení vzdala, než dočetli, a naopak, několik jich vydrželo, dočetli a využili příležitosti. A a s radostí svému starému starému nebo své staré staré vybílili účet.
Kolik takových případů bylo? Jeden či tři? Samozřejmě, novinám se hodí i ten jeden případ...
matahari

#19 Příspěvek od matahari »

Jenomže z té disponibility jsou zaskočeni hlavně ti, co se rozvedli a nyní v Georgi vidí účet bývalého nebo bývalé. Na rovinu, tohle bych řešil jako prioritu ještě před rozvodem a nemuseli by mě na to ani upozorňovat. Tohle si Spořka nevycucala z prstu, jak se tady snaží odborník p32 prezentovat, protože souhlas museli dát dotyční přímo na pobočce.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Hubert_79 »

Přesně tak. Když mám účet, kde manželka má dispoziční práva, tak při rozchodu je toto první věc, kterou půjdu řešit.
Že na to spousta lidí "zapomněla" a neřešila není primárně chyba spořky. Ta přece neví, že se ti dva rozvedli...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Spořka je vůbec exot. Když jsem řešil dědictví, tak notář zjistil, že tam měla máti zapomenutou vkladní knížku, kterou spořka zrušila někdy 1993. Od tý doby tam ležely peníze bez úročení. Kdyby to notář nezjistil, tak ty peníze nikdy neuvidím. Jak rozdílné od úročených kont ve Švýcarsku...
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Bud rad, ze si nemusel za zrusenie este doplatit.
p32

#23 Příspěvek od p32 »

matahari píše:Hlavně že si tu p32 hraje na odborníka. Opět založil nesmyslné vlákno, které se snaží přiživovat bláboly a žvásty. A z jeho 15 tisíci nesmyslnými příspěvky chce poukazovat na troly.
Ano, ty jsi jeden z těch "a spol.", co neumí číst. Tvoje dedukce jsou opravdu na úrovni těch odborníků z diskuse k tomu článku. Mimochodem, našel jsem i 2 roky starý článek s diskusí o tom, že na tom George nebude fungovat W7 a W8.1. Taky zbytečný článek, který není pravdivý. :lol:
Celeron

#24 Příspěvek od Celeron »

Ta knížka byla původně na heslo. Takže kdyby na ní notář nepřišel, stejně bych ty prachy nevybral, nevěděl jsem že existuje a ani heslo ani číslo. Taky mě překvapilo, že to nešlo převýst do jiný banky ale jen vybrat hotově. No a za zrušení jsem vlastně zaplatil notářovi, tu částku si přidal procenta do svýho "vejvaru".
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
nonius

#25 Příspěvek od nonius »

martinkopp píše:
Je to disponent, může tedy disponovat s účtem. Co ti na tom přijde nenormální?
Když jsem měl účet u Monety, (dříve GE Money) tak mě bylo řečeno, že disponent může pouze manipulovat s penězi. To znamená vybírat nebo vkládat peníze, převádět peníze na jiný účet a možná ještě zadávat trvalé příkazy. Ale nemůže si zažádat například o kreditní kartu nebo si zřídit internetové bankovnictví, To mohl pouze majitel účtu. Jak je to teď nebo u jiných bank, tak to nevím a ani mě to nezajímavá.
p32

#26 Příspěvek od p32 »

Dekker píše:
p32 píše: .... když žádný účet u spořky sám nemá. ....
no tak pokud dotyčnej nemá žádný účet u Č.S. tak lze předpokládat, že nebude mít ani bankovnictví takže takovej se k tomu účtu stejně nedostane, že.
Proč bych měl mít zařízení internetové bankovnictví a nebo mobilní appku nějaké banky když ji nepoužívám?
Jsi opět na hlubokém omylu. Já se tam např. díval taky. Žena je na mém účtu u Č.S. jako disponent už takových 40 let, což mi nevadí a nemusím se kvůli tomu rozvádět, jak dedukují někteří místní odborníci, ale nechápu, proč mi někdo tvrdí, že jsem o tom nevěděl. Tito lidi mi opravdu připomínají stejně kvalifikované řidiče, co zabočí a potom zablikají, aby to ti za nimi pochopili.
V diskusi je dost přispěvovatelů, co měli účet založený rodiči, jako např. Matahari, a rodiče jako disponenti jim tam zůstali i v dospělosti. Ano, měli si je sami zrušit, ale je normální, aby nyní měli i přístup elektronickou cestou k tomuto účtu? A o to právě jde, disponent s původním přístupem jen osobně na pobočce má najednou přístup i elektronicky. Je mi líto, že to i více uživatelů tady nepochopilo, ale komu není dáno atd.
p32

#27 Příspěvek od p32 »

Celeron píše: No a za zrušení jsem vlastně zaplatil notářovi, tu částku si přidal procenta do svýho "vejvaru".
S tím jsi moc nadělat nemohl. Právo na to měl, vejvar má vždy z celkové částky z dědictví, a proto se majetek daruje (rozděluje) ještě za života.
matahari

#28 Příspěvek od matahari »

p32 píše:
matahari píše:Hlavně že si tu p32 hraje na odborníka. Opět založil nesmyslné vlákno, které se snaží přiživovat bláboly a žvásty. A z jeho 15 tisíci nesmyslnými příspěvky chce poukazovat na troly.
Ano, ty jsi jeden z těch "a spol.", co neumí číst. Tvoje dedukce jsou opravdu na úrovni těch odborníků z diskuse k tomu článku. Mimochodem, našel jsem i 2 roky starý článek s diskusí o tom, že na tom George nebude fungovat W7 a W8.1. Taky zbytečný článek, který není pravdivý. :lol:
Opět jenom tohle vlákno přiživuješ bláboly o nějakých dva roky starých žvástech.
Jednoduše si opět vypotil dementní vlákno, ve kterém ti každý napsal, že nic ze tvých zcestných názorů o tvém hypotetickém známém, nemůže být pravda.
Zamysli se nad tím, koho nazýváš trolem, když zakládáš takováto vlákna!
Hill
Administrátor

#29 Příspěvek od Hill »

Že se druhý rok nedá přihlásit do George z W7, to je holý fakt, ale nevím, jak to souvisí s rušením dispozičního práva.
Před lety nešlo mít konto ve spoluvlastnictví, muselo se přeregistrovat jen na jednoho z manželů, druhý mohl, ale nemusel, dostat k účtu dispoziční právo. Většinou to právo ale dostal.
Pak se na to zapomnělo, právo disponovat účtem platilo dál a najednou se vlastník účtu nestačil divit, že toho bývalý partner využil...
martinkopp

#30 Příspěvek od martinkopp »

p32 píše:... ale je normální, aby nyní měli i přístup elektronickou cestou k tomuto účtu? A o to právě jde, ...
Ano v 21 století mi to přijde naprosto normálni. Spíš nechápu, jak se někdo nad takovou samozřejmostí může podivovat. Jediné nad čím bych se pozastavil je, proč to spořitelna zprovoznila až teď, tedy jestli je to opravdu pravda a nejde jen o to, že duchem mdlejší jedinci zas něco nepochopili.
Odpovědět

Zpět na „Co je nového?“