Ja by som potreboval tiež schému DM 7000, nakolko mi začal haprovať (z ničoho nič sa zblázdni softvér a nepomôže ani reštart) a čítal som, že je potrebné vymeniť elektrolyty v napájacom zdroji nakolko to je spôsobené nedostatočným filtrovaním napájacích prúdov. Nevie niekto , že ktoré? Má nikto s touto závadou skúsenosti?
Za pomoc alebo radu predom dík
ftibor
Vlastním tento prijímač, zdroj je v ňom už "vynovený" od výroby, úprava zdroja sa riešila na iných fórach, hlavne v dobe, keď tento prijímač bol na vrchole svojej slávy, existujú verzie s modrým a oranžovým podsvietením LCD, myslím že išlo o zdvojenie diod a výmenu filtračných C. Ale na bezproblémovom chode prijímača záleží aj verzia img a ostatného softu.
Img tam môžem nahrať hociaké zo začiatku to vypadá že je OK ale po určitej dobe sa začne príjimač blbnúť (natieahnem jeden satelit a zistím že chýbaju stanice zo zoznamu. Znovu natiahnem a najde dalších 400. Nedá sa prepnúť kanál, velmi dlho trvá kím prepne, ovládanie dialkovým ovládačom úplne sa zrúti, po reštarte vôbec nenabehne príjem, po viacero reštartovaní sa zrazu vypadá že príjimač je OK ale zrazu ked chcem prepnúť na iný kanál tak nereaguje atď.). Ináč má oranžové podsvietenie LCD. Som to rozobral elyty v zdoji nevipadajú že sú zlé ale to je zaujímaví že sú umiestnené niektoré na 1mm od chadičov výkonových tranzistorov a podla mna to nie je velmi dobre pre elyty nakolko sú zohrievavané neustále. Môže byť, že tieto elyty stratily svoju kapacitu od tepla?
ftibor
Existuje predsa setting družíc a ich kanálov, nie je mi jasné, prečo by som mal "naťahovať" stanice-kanály zakaždým zo satelitu, ale ak si myslíš, že je to zdrojom, tak si zmeraj napätia na jednotlivých vetvách, tiež záleží na tom, či používaš v ňom HDD, kedy je väčší nárok na zdroj. Ale prípadný "prehmat" pri meraní, alebo laborovaní môže mať za následok, že z dreamboxu vznikne blackbox.
Viacero rokov to fungovalo bez problemov a v poslednú dobu to hapruje a čím ďalej tým to je horšie. Mal som v tom HDD ale teraz v tom neni a ajtak to nefunguje dobre. Odhadujem,že to je buď studený spoj alebo niečo sa prehrieváva.