Výroba DPS s pomocí tiskárny
Moderátor: Moderátoři
-
JendaKL
Co takle to nažehlování trochu vytunit, třeba stroj na laminování k tomu použít, myslel na to někdo a proč jste to eventuelně zavrhli?
Nebo upravit laser tak, aby s ním bylo možné tisknout na DPS přímo??
Kdysi na HP400, která měla ládování ze zadu jsem tiskl popisy přímo na CD, stačilo zvednout jen pojezdový mechanismus a bylo.
- Přílohy
-
DSCN0137small.JPG- (45.97 KiB) Staženo 201 x
JendaKL píše:Co takle to nažehlování trochu vytunit, třeba stroj na laminování k tomu použít, myslel na to někdo a proč jste to eventuelně zavrhli?
No laminovačka by byla dobrá, ale jedině nějaká starší už jinak nepoužitelná, nová stojí poměrně dost a to mi přijde levnější ta žehlička, i když s laminovačkou by byl výsledek téměř vždy stejný. Záleží na frekvenci výroby DPS, pokud je vysoká, vyplatí se koupit nějakou no name laminovačku a tuto upravit pro nažehlování předloh na dps. Na toto téma jsem našel jedny stránky :
http://thomaspfeifer.net/ ,záložka Trickkiste, Platinen ätzen mit der Direkt-Toner-Methode
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
rnbw píše:Tlacit laserom priamo na DPS - to asi tazko, kedze sa pri tlaci vyuziva staticky naboj.
To by prece nemelo vadit ne? Pokud vim, tak se nabiji fotovalec a na nej se statikou prichyti castecky toneru. Z fotovalce to jde bud rovnou na papir, nebo jeste pres nejakej transfer valec - toto nevim presne, nevyznam se v konstrukci tiskaren az tak. Takze vodivy tiskovy podklad by snad prosel.
Za druhe papier sa nabija na pomerne vysoku hodnotu proti valcu a DPS nedokazes nabit.
Za tretie teplota zapekacej pece je prilis nizka na tak hruby material ako je DPS.
Moze si to kludne vsykusat, strc do tlaciarne hrubsi papier asi 300g, teda pokial ti to tvoja tlaciaren zvladne a potom skus zotriet text, uvidis, ze to pojde pretoze bude malo zapeceny toner.