nabíječka s USB-C konektorem: Kde vzít nový konektor?
Moderátor: Moderátoři
nabíječka s USB-C konektorem: Kde vzít nový konektor?
Nejlepší by asi bylo vzít nějaký kabel a rozříznout ho. Máte tip, ve kterém kabelu je CC připojený? Hádám, že počet vodičů bude dost nejednotný.
Tenhle? https://www.alza.cz/alzapower-core-usb- ... 336381&o=3
Nebo tip na konektor, na který se ty 3 vodiče dají nějak lidsky připájet? Originál je řešený tak, že tam je kousek PCB s třema pájecíma ploškama.
Edit: jo aha, ty chceš kompletně kabel i s konektorem (tedy alespoň to tak chápu dle odkazu). Nikdo nic nebude vědět, tím méně p(r)odavači, proč taky...
Osobně bych prostě koupil kabel v metráži, konektor samostatně a vyrobil to svépomocí. Předtím propísknout a po rozříznutí vizuálně zkontrolovat zapojení originálního vadného konektoru.
Jinak zapojení pinů je třeba tady a adaptéry na lidský rozměr např. takto.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Normální USB-C konektor má 24 pinů a není možný na ty blechy připájet kabel. Takže hledám konektor, který je připravený na VBUS, GND a CC a nebo kus kablu s konektorem.
Ten CC pin je určenej pro komunikaci ohledně Power Delivery. Takže konektory nebo kabely s D+ a D- jsou mi k ničemu.
No to budeš muset udělat (a to tak, že opatrně), i proto, abys zjistil, co všechno navíc tam případně je (nic/odpory/spec. IO...)._luky_ píše:Jo, asi jsem to nenapsal jasně. Kabel se zlámal přímo na hraně konektoru a ten konektor nejde nedestruktivně rozebrat.
Může pomoct horkovzduch nastavený na rozumnou teplotu, namáčení v acetonu (je méně agresivní než třeba nitroředidlo či toluen apod.).
Prostě nikdy nic nelze kvalitně řešit bez předchozí kompletní analýzy.
No a nebo si kup nějaký hotový adaptér parametrově vhodný k tmu NTB (neuvedl jsi ani přesný typ, ať už adaptéru, nebo počítače). Záleží na osobních preferencích.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- ace_ventura
Je to zdroj k notebooku, Dell, 65W - tedy 20V/3.25A. Konektor jsem rozebral, zalití jsem z většiny odstranil horkovzdušnou pájkou. Zdá se, že v samotném konektoru není jediná součástka - jen to propojovací PCB. Ještě zkusím jestli se mi podaří to přepájet a pak nějak zpětně zabalit do smršťovačky.
Problém - při trvalém používání tabletu a použití USB2 prodlužky se tablet nedobíjí dostatečně. Pokud je zapojen přímo do nabíječky (USBA-USBC), tak to stíhá.
Mám zdroj 5,2V/4A a napadlo mě dobastlit USBC konektor na kabel. A zde jsem se zarazil na pinu CC, kterým se nastavuje max. dodaný proud. Prošel jsem kdeco, ale moc mi to není jasné. Dokázal by mi někdo namalovat šémátko jak to zapojit i s hodnotami pro proud 1,5A?
Díky moc.