Skupina na WhatsApp

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Skupina na WhatsApp

#1 Příspěvek od Celeron »

Potřebuju na WhatsAppu vytvořit svolávací skupinu šesti lidí. V podstatě jen na poslání textu kdy a kde se něco koná ale pokud to bude umět něco dalšího, tak jen dobře. Už jsem to zkoušel, v WhatsAppu stisknout zelenej telefon, pak nová skupina, do ní přidat jména kterým chci poslat text. A tam jsem narazil na první problém. Kontakty ve WhatsApp jsou přenesený z mobilního seznamu při instalaci. No a pokud bylo v kontaktu víc mobilních čísel, tak to bere první, třeba služební a nemůžu přijít na to, jak si vybrat druhý soukromý číslo.
Pak dám zelenou šipku doprava, zadám název skupiny. Pak je výpis že jsem vytvořil skupinu a kolik má členů. Napíšu zprávu a odešlu. To všecko chodí, lidi ze seznamu tu zprávu dostanou.
Ale pak se dějou divný věci. Ta vytvořená skupina v seznamu WhatsAppu není a nejdivnější je, že jednotlivý kontakty, co jsou ve skupině zmizí z abecedního seznamu WhatsAppu. Co dělám, nebo je špatně? Ty skupiny používá málokdo a kámoši, co jsem jim volal, neuměli poradit.
Nebo místo skupiny použít komunitu?
Poraďte prosím.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jenicek

#2 Příspěvek od jenicek »

Máš to nějaký vadný, mám hromadu udělanejch skupin, některý i několik let a mají třeba 40 členů a podobný věci se mi nedějou. Zkus aktualizovat WA.
Kvicala_r

#3 Příspěvek od Kvicala_r »

Dělám to úplně stejně. Je podmínka mít u whatsapp povolený přístup ke kontaktům (ale to bys měl mít, když ty lidi najdeš).
Je fakt, že nemám asi u těch lidí víc čísel. We W-A pak normálně tu skupinu vidím jako další kontakt. Dokonce se dá hledat podle přiřazeného jména...
První bych zkusil tu W-A odinstalovat a nainstalovat znovu, ale asi bys přišel o historii a uložená media.
xmurgi

#4 Příspěvek od xmurgi »

Nemáš náhodou v telefóne 2SIM a WA nainštalovaný 2 x v režime dual communicator na dve rôzne tlf čísla?...

Vtedy sa to tiež vie chovať "divne"...
DedVseved

#5 Příspěvek od DedVseved »

Jestli má dotyčný na obou číslech funkční dva různé WhatsAppy, tak si ho rozděl na dva kontakty, když ti to nenabízí správné číslo.
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Zkusil jsem odinstalovat a znova nainstalovat WA. Znova jsem přetáhl adresář z mobilu a vytvořil skupinu šesti lidí. Tentokrát už jednotlivý kontakty v seznamu WA jako dřív nezmizely. Ale to jméno skupiny v seznamu WA zase není. Ale pokud dám vyhledat a napíšu první tři písmena názvu skupiny, tak se mi objeví kontakty a pod nima samostatně skupina. Tak kde je boha jeho uložená?
Jirka

LADER

#7 Příspěvek od LADER »

Zkus odeslat skupině jakoukoliv zprávu. Po odeslání se ti skupina objeví v seznamu a už tam zůstane.
Ubuntu 24.04.4 LTS, LibreOffice Verze: 25.8.4.2, wxMaxima 24.02.1, Maxima 5.49.0 (SBCL)
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

Poslal jsem několik zpráv do dvou skupin. Ani jedna se neobjevila v seznamu. Musím přes lupu napsat počátek názvu, jinak se do ní nedostanu. Jednu skupinu zřídil kámoš, druhou já a obojí stejně špatně.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Software“