Aktuálně Česká pošta 2022-2025
Moderátor: Moderátoři
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Používáte ve Třebové zvláštní kalendář. Letos bylo 2.1.2025 čtvrtek, další pracovní den byl pátek 3.1.2025; logicky, když pondělí bylo 6.1.2025, že. Pro úplnost dodám, že dny 4.1.2025 a 5.1.2025 byly víkend, tedy sobota a neděle.Třebovský žvanil píše:Bylo to pondělí po svátkách Novýho Roku, kdy jedinej předcházející pracovní den byl pátek 2.1.2025.
A myslet si, že tiskovina (nikoli denní tisk) jde k distribuci v den vydání je poněkud naivní.
Bylo by mi 1000x milejší, kdybych si pro poštu musel po předchozím avízu sms/mailem chodit/jezdit do výdejního boxu přístupnýho 24/7, pokud by mi to avízo přišlo včas a u každý zásilky, než abych musel platit za "službu doručení do ruky" uskutečněnou nejdřív ve formě sms "dnes od 8:00 do 16:00 vám budeme doručovat zásilku" = to pro mě znamená dokonalý domácí vězení spojený s povinností neustále špízovat z okna ve 4. patře, jaký auto zastavuje před naším a sousedním barákem, abych nepropásnul okamžik, kdy tam někde zastaví poštěvácký vozidlo a jeho řidič/ka půjde k našemu baráku.
A ani to, že budu celou dobu doma a neuberu na pozornosti mi nezaručí, že po marným celodenním čumákování nenajdu ve 4 odpoledne ve schránce vhozenej lístek "Nezastihli jsme vás, zásilku si vyzvedněte v době od-do na pobočce v XXYYZ, kde bude od zítřka uložena, nejdéle ale do data (za týden nebo 14 dní)".
Takže já zaplatím pýčtě extra tarif za doručení do ruky, já si musím vzít z práce volno, abych byl doma AŽ SE POŠTĚVÁKŮM URÁČÍ KE MNĚ PŘIJET a já musím celou jima určenou dobu monitorovat prostor před barákem jak římská husa - a stejně mi poštěvák hodí do schránky papír o nedoručení "z viny mojí nepřítomnosti" a já pak stejně musím jak totál trotl jet jinej den (protože ještě ten samej den to vyzvednout nelze, "zásilka je pořád v přepravě a na pobočku to dovezou až na konci pracovní doby") přes celý město na pýčtu zas v době, kdy se mi to ne zrovna hodí, vystát tam frontu jak 🤐, abych se konečně dočkal něčeho, co bych si v případě využití služeb jinýho přepravce naprosto v klidu po zadání otvíracího kódu do apky nebo na klávesnici vytáhnul z doručovacího boxu VE KTEROUKOLIV PRO MĚ PŘÍHODNOU DENNÍ I NOČNÍ DOBU - A ZAPLATIL BYCH ZA TO URČITĚ MÍŇ NEŽ PÝČTĚ. A nejde ani vzít telefon a zavolat dotyčnýmu jak díra do sněhu vychcanýmu lemrouchovi za volantem poštěvácký dodávky - a domluvit se s ním, kde momentálně je a kde bude v nejbližších 10 minutách a vlastním autem ho dohonit - protože číslo na avízu o nedoručení sice je, ale on telefon prostě nezvedá ... Prostě za tohle bych pýčtě odebral právo na zvyšování cen - stejně tak pokud by takhle postupoval kterejkoliv jinej privátní subjekt, státní dozorový orgány i samo tržní prostředí by s ním udělaly krátkej proces ...
A kutilmile - nelituju tě
- martinkopp
https://www.mesec.cz/clanky/bezdokladov ... ske-posty/
"AUTOR ČLÁNKU
(fotka)
Patrik Chrz
Neúnavný přispěvatel do diskuzních fór na českém internetu je zároveň moderátorem diskusí na serverech Měšec.cz a komercni_odkaz_nepovolen.cz."
Koukám na tu profilfotku - a najednou si uvědomuju, že ho znám dokonce osobně.
A řeknu to jednou větou - většího kolenovrta jsem snad v životě nepotkal ...
- martinkopp
Ništ, nechme Patrika dejchat jeho spočítanej vzduch a podívejme se na srovnávací příklad k mýmu minulotýdennímu naserpřípadu s předplacenou tiskovinou doručovanou Českou pýčtou skoro 4 dny.
V sobotu před polednem se rozhodla naše cca 15 let stará mikrovlnka brandovaná jako Whirlpool, že už stačilo, zahučela, zapraskaly jiskry, zasmrděl ozón a bylo po ní. Servisovat takovýhle výrobky se mi jeví jako poněkud nešťastný, zvlášť v dnešní době, kdy ND na tenhle sortiment přes nařízení z Brusele jsou jedině z Alíka, tudíž PRCácký kvality. Navíc čekat na opravu se nikomu nechce, jistější je pořízení novýho kusu. Manželka se synem proto vyrazili na výpravu koupit novou. Máme specifickej požadavek - gril je zbytečnej, ovládání chceme výhradně klávesnicový, bez točítek a mechanickýho časovače, v krajním případě s točítkem pro nastavení výkonu, ale se spuštěním chodu extra tlačítkem, ne automaticky jen zabouchnutím dvířek.
Místní Planeo žádnou takovou na prodejní ploše nevede, jen "točítkový" provedení.
V Údolí Opic v KB Elektromarktu taky nic.
Čumáko na net, hurá, Datart vede požadovaný provedení a má ho skladem, takže obratem cca v půl druhý odpoledne (SOBOTA !!!) on-line objednávka, doručení via ZÁSILKOVNA A NA ADRESU, vzhledem k platbě on-line a ceně doprava zdarma = hradí ji í-šopa z rozdílu ceny účtovaný nám jako zákošovi a skutečnejch nákladů na koupi zmenšenejch o nutnost platit kamennej krám a podavače.
Včera = v neděli těsně po obědě sms: "Obdrželi jsme informace o Vaší zásilce, čekáme na její předání odesílatelem"
Po dalších pár hodinách další sms: "Převzali jsme Vaši zásilku k dopravě v depu Štěrboholy"
Dneska ráno těsně po 6 hodině sms: "Vaši zásilku převzalo k doručení depo Svitavy" během pár desítek minut následovaná další sms "Dnes v rozmezí 10:44 až 12:44 Vám budeme doručovat Vaši zásilku na adresu "Horní Dolní č.p.23***".
Fčil lapím doma na řiti a čekám, kdy před barákem zašlajfuje bílá dodáfka ...
- martinkopp
Řekl bych že on nevyšiluje kvůli 7 kačkám, ale kvůli tomu co tam kráva naťukala a kam a jak zasilka za 0,5M vlastně půjde, když je cena služby jiná než by měla být podle toho co chtěl.EKKAR píše:Na dobírce s hodnotou skoro půl mega vyšiluje, když po něm chtějí zaplatit místo 98,- celejch 105,-Kč ...
Patrik na druhou stranu zdarma radí a podle odkazovaného článku je i jasné, jaký účel má ta dobírka. Jako dostat za pár návštěv pošty 180.000,-, to není špatné.EKKAR píše:Citace ze stránky Měšec.cz:
"AUTOR ČLÁNKU
(fotka)
Patrik Chrz
Neúnavný přispěvatel do diskuzních fór na českém internetu je zároveň moderátorem diskusí na serverech Měšec.cz a komercni_odkaz_nepovolen.cz."
Koukám na tu profilfotku - a najednou si uvědomuju, že ho znám dokonce osobně.
A řeknu to jednou větou - většího kolenovrta jsem snad v životě nepotkal ...
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Autor je v mnoha ohledech trochu ujetej, živí se mj. právě tím, že takle posílá sám sobě/známejm prázdný zásilky s obrovskejma dobírkama, co platí kartou a pak sosá propagační výhody vod bank s tím spojený (třeba vrácení zlomku transakční hodnoty, a tak). Nicméně zcela správně poukázal na to, že je naprosto běžným pravidlem, že na jedné straně na počtě nikdo není proškolenej na nový věci a v nadpoloviční většině případů sem dycky musel po lopatě instruovat, co vlastně chcu za službu, pže voni vo tom neměli elementární přehled. Za to sou velice dobře proškolení na nabízení nejdražších služeb, a pokud se v tom lopata nevorientuje a ani nezeptá, tak ju natáhnou jak malou. Se stvrzenkama ten 🤐 bordel na kolečkách má problémy vodjakživa, pže ten zkostnatělej 🤐 bordel snad eště na DOSu není schopnej nikdo nějak bělošsky přivést na standard 21. století, takže to vim už dávno, že pokud nejakej vypatlanec řekne, že to pošle na e-majl, a pak to tam nepošle, ani to nevytiskne, tak je člověk v prdeli. Řešil sem to s dementama už před několika rokama a burešovný prostě skončilo nekde ve stádní prdeli, pže sem platnej daňovej doklad nedostal. Jak vidno, tak ten bordel se změnil velice málo, možná i po mejch stížnostech, že je naprosto neakceptovatelný, aby 🤐 nebyli schopní vydat náhradní daňovej doklad, když sou ze zákona povinni 10 LET uchovávat veškerý účetní cokoli pro případnou kontrolu berňákem (jasně, stádní oruad aby kontroloval stádní firmu je trochu naivní představa, to voni budou zaklekávat jenom daňovýho vohnouta, kterej to celý živí), čili ty ÚDAJĚ MUSÍ MÍT, TAK AŤ JE DO HAJZLU NAVALÍ, tak nejakej takovec canc vydat teď umí. Ale při jejich obvyklým bordelu samozřejmě jako dycky neco při implementaci posrali, a až dokud nenarazí na exemplární průser, tak se nikdo neráčí to tam vopravit. Neco jako projektový řízení tam vůbec neexistuje a testování je asi sprostý slovo. Proto od té doby VŽDYCKY chcu všecko okamžitě tisknout a v papíru. A do posledně furt nebylo možný současně poslat na e-majl a zároveň vytisknout, pro jistotu. Takže chtějte dycky lejstro, pže víte hned, že ho dostáváte, ale ze slibů nejakýho kokota za vokýnkem máte hovno!!martinkopp píše:Opravdu si začínám myslet, že kdyby poštu zrušili, udělali by nejlíp.
https://www.mesec.cz/clanky/bezdokladov ... ske-posty/
Zatim z toho tunel eště není, poté, co nenažraný, ale vo to neschopnější netáhla, pravidelně vodkládaný do stádního podniku, aby někde jinde nepřekáželi a tady měli jistotu dobrýho koryta, naprosto 🤐 matku a celou ju zavedli do sraček, tak vydělili to jediný poměrně výdělečný - balígy - do samostatné firmy. A přesně jak se předpokládalo vod samýho začátku, teď to nějaká špína za pár šupů koupí. Už se lidem při tom chcaní a sraní na palice ani nenamáhajou lhát, že to snad je déšť a šišky. A ovce si to všecko nechají líbit, tak jak chochli si nechali 30 let všecko líbit, a podle toho to tady dopadne jak chochlistán, naprosto rozkradenej žebrákov.xsc píše:A na balíky nemají monopol a u nás se z Balíkovny ještě vyrobil tunel.