Hlasové reklamy ve zprávách.
Moderátor: Moderátoři
Hlasové reklamy ve zprávách.
Poslední dobou se stále častěji vnucují velmi hlasité slovní reklamy s videem, které se spustí nečekaně, když prohlížím zprávy v Seznam nebo na něčem jiném. Navíc je to žrout dat, pokud nemám mobilní data neomezená.
Na vyskakovací okna jsem si již zvykl a ignoruji je, nebo zavřu. Ten "hlasitý řev nečekané reklamy" je velmi obtěžující pro mne doma i pro okolí, pokud jsem někde na veřejném místě.
Ten fenomén se objevuje až poslední dobou. Jako by někdo vymyslel jak to naprogramovat a vložit do čtení zpráv, a tyto reklamy se začaly hojně využívat.
Vím, že s tím nic nenadělám, a obranou proti tomu je jedině vypnout zvuk v mobilu, pokud si to včas uvědomím. A před odložením mobilu zase nesmím zapomenout zvuk zpět zapnout.
Pláču na nesprávném hrobě, ale už jsem to nevydržel, a tak jsem si zde alespoň postěžoval.
- martinkopp
Problém je, že chrome vypíná podporu platformy manifest 2 jež takové filtrování umožní, takže už to do chrome nenainstaluješ. Musíš se spokojit s omezenou verzí lite, nebo přejít na jiný prohlížeč, třeba firefox.
V Obchod Play jsem nenašel ke stažení aplikaci uBlock Origin.
Vyhledávač Google v mém mobilu Motorola mi našel "internetový obchod Chrome" a v něm ten "uBlock Origin".
V nabídce nebyla instalace, ale jen "Přidat na plochu". Po spuštění toho příkazu se mi zobrazilo "Přidáno na plochu". V nainstalovaných programech to vidět není. Na ploše také žádné okno není.
Obávám se, že jsem si ten uBlock Origin správně nenainstaloval. Hned mne překvapila možnost instalace uBlock Origin přes příkaz "Přidat na plochu" s následnou zprávou "Přidáno na plochu".
Dělám něco špatně?
- vasekpetr1
Google přidání rozšíření uBlok Origin pro prohlížeč Chrome v OS Android zablokoval jak už tu psal martinkopp. Pro Chrome to na Androidu už nefunguje.Brozicek píše:Vyhledávač Google v mém mobilu Motorola mi našel "internetový obchod Chrome" a v něm ten "uBlock Origin". V nabídce nebyla instalace, ale jen "Přidat na plochu"... Dělám něco špatně?
1. Pokud chcete instalovat doplněk uBlok Origin musíte to udělat uvnitř webového prohlížeče Firefox v mobilním telefonu. Takže pokud ho ještě nemáte tak si do mobilu nainstalujte webový prohlížeč Firefox.
2. Poté spusťte na mobilu nainstalovaný webový prohlížeč Firefox a v jeho okně v pravém horním rohu klikněte na trojici svisle umístěných teček pod sebou. Ze zobrazeného menu pak vyberte položku "Rozšíření" a v zobrazeném seznamu rozšíření klikněte na symbol + napravo vedle názvu "uBlok Origin".
3. Zobrazený dotaz "Přidat uBlok Origin?" potvrďte kliknutím na "Přidat".
4. Poté zobrazené hlášení "Doplněk uBlok Origin byl přidán do aplikace Firefox" uzavřete kliknutím na "OK" a následně uzavřete všechna okna aplikace Firefox.
Poté používejte k přístupu na veškerý web včetně Seznamu pouze webový prohlížeč Firefox a v něm nainstalovaný doplněk uBlok Origin by se měl vždy postarat o odstranění reklam.
Chcete-li se zbavit reklam pak na Androidu zapomeňte na webový prohlížeč Chrome.vasekpetr1 píše:Máte někdo radu, jak co nejvíce zminimalizovat či případně úplně odstranit otravné reklamy a vysouvací bannery na stránkách aplikace m.onlajny.com na Androidu? Co jsem zkoušel Adblock i jiné blokátory, tak na těchto stránkách se nechytají. Prohlížeč klasika Chrome, Android verze 15.
1. Buď si do Androidu nainstalujte zcela novou verzi webového prohlížeče Chromium Browser - Fast & Quite, která šetří data a má nově přímo vestavěné blokování reklam, které by mělo být automaticky funkční hned po instalaci bez nutnosti cokoli nastavovat. Poté používejte k přístupu na veškerý web pouze tento nový webový prohlížeč.
2. Nebo si do Androidu nainstalujte webový prohlížeč Firefox. a v něm pak přidejte rozšíření uBlok Origin dle výše uvedeného postupu. Poté používejte k přístupu na veškerý web pouze webový prohlížeč Firefox a v něm nainstalovaný doplněk uBlok Origin by se měl vždy postarat o odstranění reklam.
https://www.stahuj.cz/internet_a_site/p ... ine/brave/
edit
teď jsem se díval na váš odkaz a je možné že je to on,
ale je to open source a mě vyhovuje
edit. Blokuje toho moc, vrátil jsem se k Firefoxu.
- vasekpetr1
Nainstaloval jsem ten Firefox, povolil doplněkuBlok Origin, otravné reklamy ze stránky onlajnů zmizely (díkyValdano píše: Nebo si do Androidu nainstalujte webový prohlížeč Firefox. a v něm pak přidejte rozšíření uBlok Origin dle výše uvedeného postupu. Poté používejte k přístupu na veškerý web pouze webový prohlížeč Firefox a v něm nainstalovaný doplněk uBlok Origin by se měl vždy postarat o odstranění reklam.
Prolezl jsem Nastavení v mobilu, ale nic ohledně omezení tvorby zástupců jsem tam nenašel
Tak už jsem to našel
CZ&SK filtry pocházejí odsud https://github.com/tomasko126/easylistczechandslovak
Taky se dají najít i specifické filtry jako např. jen pro Allegro PL/CZ/SK/HU https://github.com/CrusheerPL/AlleBlock ... lockV2.txt , který zatím udržuje nějaký Polák. Přidat ho musíte přes Raw.