Přednost při výjezdu z křižovatky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#61 Příspěvek od EKKAR »

Ty seš taky jeleň. Kde chceš na týhle křižovatcečekat jeleňa? To je totiž to místo, kde mě ten hňup málem zrakvil - vyjel mi zprava zpod trati, nedal mi přednost a ještě ke všemu zastavil přímo uprostřed křižovatky ... Někde v poli nebo v lese beru, ale u fabriky ve městský zástavbě? Tam potkáš leda tak vola ... Tenhle taky tvrdil, že on měl přednost zprava a že já jsem jel jak blázen - jo, s motorkou veteránem SE SAJDOU, svítil jsem a v 6 odpoledne po ulici města ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
p32

#62 Příspěvek od p32 »

Ano, těch blbů s "předností zprava" a se značkou "Dej přednost v jízdě" je stále plno. A ti po osmdesátce jsou většinou vždy viníci nehod, takže by měli mít extra kontrolu u doktora a ne, aby se tady onanovalo s papírovou kontrolou u doktora po šedesáti, šedesáti pěti a teď i více letech podle odchodu do důchodu. Měly by být ty kontroly nastaveny pevně v zákonu a dle věku, např. 30, 50, 70 let s tím, že ty poslední potom každý rok a u těch prvních psychotesty.
Hill
Administrátor

#63 Příspěvek od Hill »

Pořád budeme v našich zemích rozdělovat a nařizovat podle tak pochybného kritéria, jakým je věk. Bez tolerance, na chudé lidi musí být přísnost.
Jak to přijde, že nikde v Evropě neznají profesní průkaz, zatímco naši řidiči z povolání ho mít musí, a v Evropě ho nikdo po nich nechce?
Jak to přijde, že s sebou musíme vozit doklad o zdravotní způsobilosti od 65, když ještě dojíždíme do práce po sedmdesátce, ba co víc, něktří z nás vystřídají i několik aut týdně, někteří řídí autobusy či trolejbusy, protože řidiči nejsou a trhlo na důchodce, kteří se dali ukecat?
Mimochodem, už jsem tu psal, že nikde v okolních zemích od Jadranu po Balt a Atlantik s sebou nikdo žádný doklad o způsobilosti nevozí, vozí jen v případě, že má nějaké větší omezení (brýle ne, ty se kódují do řidičáku).
Jeden rakouský policajt, když jsem se ho na to ptal, povídá: "náš řidič je zodpovědný a chodí na preventivní prohlídky k doktorovi. Jestli doktor usoudí, že je nebezpečný za volantem, nahlásí ho na úřad, ten si ho předvolá a sebere mu řidičák, dokud doktor neodvolá. A, jestli zodpovědný není a nechodí na kontroly? Je to jeho riziko. Dokud nebude účastníkem nehody, nás to nezajímá. Když se něco stane, posuzujeme toho, koho doktor nahlásil, že byl na kontrole, úplně jinak, než toho, kdo na ně nechodí. Policie není oprávněná kontrolovat ještě zdravotní způsobilost, ani při běžné namátkové silniční kontrole."
Aspoň tohle bych rád viděl u nás, místo věčného utahování podmínek a omezování svobod. Takhle se naše národy té zodpovědnosti, bez které se svobody vytvořit nedá, nenaučíme, když nám bude pořád někdo nařizovat, co nesmíme i co musíme.
DukeNuke

#64 Příspěvek od DukeNuke »

Především by si měl každý sám za sebe říct, zda na to mám, nebo nemám. Tata měl řidičák pořád, ale od 75 let už neřídil - vyhodnotil si to tak sám.
A pak - řidiči ve vyšším věku nejsou riziková skupina, byť se nás kdekdo snaží přesvědčit o opaku.
A profesáky jsou další paradox - ti, kteří jsou na silnici denně, potřebují průkazku, zatímco ti, kteří sednou za volat jednou za uherskej rok ne. Kdo je tak asi větší riziko?
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Hubert_79 »

Hlavně když si (pokud budu držitel oprávnění C, případně D) koupím olítaný náklaďák či autobus a budu si s tím jezdit pro potěšení (nebo to bude veterán, třeba), tak profesák mít co? Správně, Kefalín, nemusím.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
DukeNuke

#66 Příspěvek od DukeNuke »

Něco z odchytovky.
A stačila jedna opravená dodatkovka se skutečným tvarem křižovatky a je rozhodnuto :-)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“