Ano, tohle bez problémů uchladí libovolnou 486. Větší pasiv to dá taky, problém pasivů, zvlášť těch malých je v tom, že v AT skříni, které je přeplněná různými plochými kabely, obvykle blbě proudí vzduch. CPU taky nebývá blízko zdroje.Nakadah píše:No chladič vypadá takhle. Včera jsem hrál nějaké staré DOS gamesy, sahal na chladič a nebyl ani pořádně teplý.
chlazení CPU 486
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
Mohu nabídnou tenhle, právě jsem jej promazal a vyfoukal. Nedrnčí!.Nakadah píše:No chladič vypadá takhle. Včera jsem hrál nějaké staré DOS gamesy, sahal na chladič a nebyl ani pořádně teplý.
Máš SZ
Často ale pomůže jen promazání kapičkou hodinářského oleje po odlepení papírové záslepky.
Jinak naprostý souhlas s xsc po mnohaleté zkušenosti.
Bylo to dost náhodné. Mám 486 desku, kde bylo CPU uplně dole, jinou desku, kde je nad PCI, tedy prakticky pod zdrojem.pocitujlasku píše:tie stare pocitace mali tusim cpu vpredu, aspon co si tak pamatam z minulosti (rozoberat v tej dobe tak drahy pocitac, to by mi rodicia dolamali ruky), takze bol trochu chladeny nasavanym vzduchom
v prvnim PCku Am486DX/100 mela maly pasiv s vetrakcem a byl opravdu potreba. Povedlo se mi ji pak pretaktovat na 120, vic uz to neslo kvuli VLB a kartam. (MP3 128kbps prehravala i bez pretaktovani)
Ted sem si nedavno poridil Am5x86 AKA 486DX5-133 a je znatelne chladnejsi neb je vyrobena 350nm misto 500nm. Mam na ni takovej o neco vetsi pasiv bez vetraku a zatim se mi ji podarilo nahonit na 160MHz s nejnizsimi WS, docela to dupe
http://rayer.g6.cz/hardware/retropc2.ht ... INTERPOSER
Opravu RTC sem resil stejne...