D: Tesla Festival

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MartinHavel

D: Tesla Festival

#1 Příspěvek od MartinHavel »

Ahoj, kupoval jsem toto rádio na Aukru před lety za pár korun a měl jsem s ním jistý úmysl, ale člověk míní a život mění. Nemám na to čas ani místo. Stav viz foto - novodobá síťová šňůra, chybí dvě lampy, usměrňovačka má povolenou patici, jinak se to zdá komplet, šasi bez rzi. Jinak nevím, nic jsem s tím nedělal. Akorát že jsem z Chebu, což asi bude pro většinu z Vás mimo akční rádius, ale třeba máte známého, který má známého ..... a může Vám to dovézt. Taky proto to dám za odvoz a nehodlám to balit a posílat.
Přílohy
IMG_20250112_133918.jpg
IMG_20250112_133918.jpg
IMG_20250112_133857.jpg
IMG_20250112_133857.jpg
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Taky jsem ho měl. Snad nejlepší AM rádio, co tady bylo na trhu. 4 rozsahy KV, to bylo loveníčko Svobodky, Hlasu Ameriky a pravidelně BBC Nedělní diskotéka Jacka Allena (Karel Janovický).
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hejnicek

#3 Příspěvek od Hejnicek »

Na dlouhe zimni vecery pekny kousek.

Ja ho mam tez, sasi melo v horsim stavu nez je toto.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jjilek »

Dlouho jsem je používal. Vyrábělo se v 50. letech v Bratislavě. Na dvoře měli takovou kompostárnu, kde vyhazovali kdeco. Měli jsme na fakultě radioamatérský kroužek a chodili jsme si tam vybrat věci na bastlení. Z těch jsem složil onen Festival. Nyní je to výstavní kus na chalupě.
Zajímavostí bylo připojení externího reproduktoru a přijímač mohl sloužit na hlídání dětí v jiném pokoji. Reproduktor sloužil coby mikrofon. :)
Naposledy upravil(a) jjilek dne 15 led 2025, 12:18, celkem upraveno 1 x.
sis2

#5 Příspěvek od sis2 »

Mám jedno šasi Festival T721A s původní krásnou skleněnou stupnicí. Místo původního velkého ladicího kondenzátoru je však vestavěná FM jednotka laděná triálem (made in DDR), manuální ladění přes celý rozsah stupnice je zachováno. Doplněn MF zesilovač 10,7 MHz s TDA1200. Nf část s 6F32 a 6L31 a magickým okem EM80 je původní a funkční. Rádio hraje, ladí přes celý rozsah 87,5 - 108 MHz. Vespod zachována celá původní cívková souprava. Pokud by se někomu hodilo, je k mání za odvoz a 3 červené fidorky. Jinak bude dál odpočívat v regálu... :D
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jjilek »

MartinHavel píše: chybí dvě lampy, usměrňovačka má povolenou patici,
http://www.teslaradio.cz/rubriky/tesla/ ... -721a.html
Pokud by byl zájem, chybějící elektronky bych asi našel. Také dobovou dvojlinku s vidlicí coby originální síťový kabel.
MartinHavel

#7 Příspěvek od MartinHavel »

To je sice hezký, že to je supr AM rádio, když na to dneska (u nás) chytnu akorát hejno pulzních zdrojů a to mě poslouchat nebaví :lol: . Proto to ani nechci renovovat. Mě stačí jeden Máj na poličce, který občas zapnu a vyženu pavouky. Další věc která mi zabírá cenné místo, mimopracovních aktivit mám dost, takže dlouhé zimní večery jsou i tak plné, prostě na to nemám čas ani místo...
houmr

#8 Příspěvek od houmr »

Zítra se zeptám se kolegů z Plzně nebo z Varů, jestli nemívají cesty do Chebu, měl bych případně zájem.
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“