Sencor -kuchyňský robot

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rysTR

Sencor -kuchyňský robot

#1 Příspěvek od rysTR »

Nemáte někdo náhodou schema na kuchyňský robot.
Babičce (78) přestal točit motor. Mám náhradní, který jsem zapojil na vnitřní kontakty odpojených 3 přívodů a nic se nekonalo.
Závada je zřejmě v přívodních elektronických destičkách-jenže nechci do toho nějak víc vrtat a dávat na opravu 1500,-Kč nejméně je pro každého - hlavně pro důchodce-málo akceptovatelná. Ještě jsem tam našel pod přišroubovanou destičkou takovou delší planžetu, pod kterou je dole malý spínač, který ale nijak nereaguje.
Můžete mi poradit? :( 14
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Jestli jsi zkoušel motor připojit v rozebraném stavu, tak ti to možná nejede kvůli nesepnutému bezpečnostnímu spínači.
Vadný motor bývá jen vzácně, spíš bude vada v řídícím obvodu. Ale to se dá opravit i bez schématu, které stejně asi neexistuje.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Niekedy tam byva tych spinacov aj viac. Typicky sa niekde ulomi nejaky vystupok, ktory mal aktivovat spinac.
dracekvo

#4 Příspěvek od dracekvo »

Já mám u robota Sencor spínač u každého přípojného bodu.
Když tam není nástroj, tak tam musí být krytka, která ten kontakt zamáčkne.
Tak to celé prohlídni. Mohla jí ta krytka třeba spadnout a ten jazýček se mohl ulomit.
Nebo to tam nasadila nějak obráceně.

Nejlíp se to skouší právě když je to plně zakrytkovaný. Protože některý mísy maj skrz sebe ještě táhlo a nezapne se to ani s mísou na které není víčko.
Nebo tu blbou místu je možné nasadit otočenou o 90°. To potom ten jazýček taky ten spínač nesepne.
rysTR

#5 Příspěvek od rysTR »

Ještě doplňuji : Jedná se o typ SENCOR STAND Model STM 47GG, TYPE EUE 2
Na destičce je asi tyrystor ale bez označení.
Pokud o tom máte nějakou zprávu, byl bych vám za to velice vděčný.
Podle tvrzení babičky, která na tom hnětla těsto na vánočku to celé najednou z ničeho nic zastavilo chod a už to ani neškylo, nic nezasmrdělo, ani nic neprskalo. Jak jsem to viděl já, tak bylo těsto poměrně husté a robot to nezvládl - jako by jen rozepnula obvod při velkém zatížení pojistka-jenže kde je zainstalovaná ?
rysTR

#6 Příspěvek od rysTR »

Jo - a ten mikro spínač přes planžetu tam je na stopro jen, když se sklopí celá hlava robota nahoru.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“