Já tyhle myšlenkové pochody moc nechápu.padik píše:Bohužel motor je jen do trojůhelníku, 380 V, 4kW, 8,5 A. S velkým pilovým kotoučem to bude záběr. 3xB/16 A to nedá. Tak asi koupit na bazaru menší cirkulu nebo neřešit. Dík. Pozn. Spíš pro zasmání: Napadlo mne to fyzicky nějak roztočit klikou a teprve pak tam zapojit motor.
1. Hned nazačátku jsi dostal radu, že nejsažší je přepínač Y/D. Na to jsi napsal, že to je v D, ale už nezmíníš, jestli to lze předělat, nebo ne.
Pokud je to normální motor, kde si můžeš ve svorkovnici udělat Y/D jak je libo je koupě toho přepínače nejsnažší volba. A je to i rozumné takhle dělat, protože pak ten motor a řemeny, jističe a všechno okolo nedostává takový záhul.
A i kdyby to ten motor neuměl, tak stál je nejsnažší cesta ten motor prodat. Koupit jiný bazarový co umí Y/D.
2. S velkým kotoučem to nedá a chceš kupovat novou menší cirkálárku. Nestačil by tady na tu současnou dát jen menší kotouč?
3. Roztáčení.... Hmm. Asi nejsi moc rád, že máš ruce v pořádku.
Na bytě jsem měl 3x20A. Na baráku mám 3x25A. Nešel bych do menšího ani omylem. Vždyť 16A neudrží ani pračku a rychlovarku na stejné fázi.