Aliexpres - zkušenosti?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lojza1

#91 Příspěvek od Lojza1 »

p32: On nejspíš myslel, že neexistuje ve variantě 0,5 A. Což je složitější otázka. Pokud chce trolovat, tak bych to nechal být.
kejki

#92 Příspěvek od kejki »

Lojza1 píše:pocitujlasku: V principu je to špatně, ale je to praktické řešení. U levných položek jednoznačně.

Mně ale celkem nejde o tu necelou stovku. Vadí mi, že tam ten prodejce stále je a nabízí to. I když už tam má moje hodnocení, což je postačující u věci třeba mizerné, ale legální.
Přesně, koupil jsem jeden "airtag" pro kočku, fungoval, ztratila někde mimo signál, nebo ho někdo sbalil.
Koupil jsem od jiného prodejce padělek, který MyFind nevidí, navíc funguje s Androidem stylem "nemám BT spojení, tak zvoním". Dobrá polovina hodnocení blbci s pěti hvězdičkami. Prošvihl jsem přes svátky těch 14 dnů, tak jsem aspoň jasně napsal SCAM. Nabídka zmizela, ale prodejce má novou s tím samým a zase začíná s hodnocením od nuly. (Mmch, aktuálně je většina nabízených koleček s touhle vlastností, mám od 3 prodejců 4 kusy)
GSM tracker - všichni prodejci odkazují na app pro Andrid, která je nefunkční, původně za funkce navíc chtěl peníze a asi ho EU vyhmátla. Takže aplikace na nic, GF07 se ani nepřipojí do GSM sítě a toho krámu je plné Temu i Aliexpress.
Teď budu bojovat s naslouchátky, asi kvůli nim bude u pacienta ležet Iphone...
Ale jo, je to vlastně zábava, stálo to pár korun, jen ku*va nemám, co jsem chtěl.
kejki

#93 Příspěvek od kejki »

PotPalo píše:Tiež som pozeral % predajcu a ako dlho tam je, akurát že v poslednom čase tie informácie o predajcovi schovali. Niečo sa tam síce niekde zobrazuje na okamžik, ale či je to ono nikto nevie.
Na počítači je to dole pod nabídkou, nad řádkem PRODEJCE DOPORUČUJE.
Naopak při rozkliknutí prodejce se to různí.
martinkopp

#94 Příspěvek od martinkopp »

p32 píše:Ale to je omyl, že neexistují. To si je jako Lojza1 vycucal z prstu? A opravdu to pro některé, kteří to neumí najít, nemůže znamenat, že to prostě neexistuje. Nesledoval jsem toto vlákno, takže nevím, které konkrétně chce, ale u ALI se musí u určitého zboží vždy počítat s podvodem a vybírat z více prodejců.
Na čínské prodejce ti kašlu, BS1362 je Britská norma ve které je jmemovitě napsáno jaké hodnoty může mít pojistka BS1362. A 0,5A tam napsána není, takže jakákoliv pojistka nesoucí označení BS1362 s hodnotou 0,5A je fake. Na to nemusím být žádný myslitel a kolik prodejců je nabízí nebo nenabízí je zcela lhostejné.

Lojza1 psal že hledá BS1362 a ne pojistku která je velká jako BS1362, je keramická jako BS1362, je v ní stejný písek jako v BS1362, je určená pro stejné napětí jako BS1362, má stejnou vypínací charakteristiku jako BS1362 a nevím co ještě.

Napsat že pojistky z alíka jsou nahovno samozřejmě můžeš, nic proti tomu. Nicméně taková informace má dost nevalnou honotu, protože drtivé většině lidí zde je dávno jasné, že kupovat věci jako pojistky na alíku může jen blázen. Navíc když ještě před nákupem je z označení zjevné že jde o evidentní fake.
p32

#95 Příspěvek od p32 »

martinkopp píše:BS1362 je Britská norma
Jistě. Vždyť jsem tam proto dával ten odkaz. Myslím si, že je to taková norma jako naše ČSN. Zbytku jsem ale neporozuměl. :roll:
Dekker

#96 Příspěvek od Dekker »

já si nějak nedovedu představit pojistu na proud 0,5A plněnou pískem ... dyť ten písek bude ten drátek chladit a ten by tak musel bejt tak tenkej, že by se už sám od sebe přetrhnul. V keramickém pouzdru s pískem jsem viděl pouze pojistky větších proudů a nebo velkého napětí (nad 230V)
pocitujlasku

#97 Příspěvek od pocitujlasku »

kejki píše:Koupil jsem od jiného prodejce padělek, který MyFind nevidí, navíc funguje s Androidem stylem "nemám BT spojení, tak zvoním". Dobrá polovina hodnocení blbci s pěti hvězdičkami. Prošvihl jsem přes svátky těch 14 dnů, tak jsem aspoň jasně napsal SCAM.
To nie je airtag, tie privesky mam doma, a staci si precitat navod. Je to v podstate monitor ci sa predmet na ktorom to je umiestnene nachadza v dosahu bt (cca 10m). Das si to napr. na kluce, a ked ti vypadnu a dostanes sa mimo dosah, tak zacne pipat, aby si tie kluce vedel najst.
Pripadne to ma rezim, ze to pipa len v mobile. Alebo opacny pripad, mobil zapipa, ak zisti, ze sa dostal na dosah bt - napr. ta upozorni, ze manzelka uz je v blizkosti...

Takze tie 5* su tam opravnene, tie privesky funguju tak, ako je to popisane, problem je, ze ty od nich cakas nieco uplne ine, ako je ich funkcia.

2) 14 dni plati len pri nakupe v eshopoch v ramci EU, co cinske obchody nie su.
No vidis, a tak si sa bal
Lojza1

#98 Příspěvek od Lojza1 »

martinkopp: Sice podle mne troluješ, ale odpovím.
Ano, psal jsem BS 1362 - ve stručnosti. Předtím jsem mj. odkázal na vlákno, kde jsem i popsal, o co mi jde. Tedy znovu, jde mi o použitelnost v něčem, do čeho pasuje pojistka BS 1362, a tedy i pojistka, která této normě odpovídá třeba jen rozměry, a zároveň mám i jiné požadavky, které se s normou mohou míjet. Záměrně nepíšu o bazneku deklarovaném jako BS 1363 zakoupeném v tuzemsku, s původní pojistkou 13 A nejspíš i nebezpečném, do kterého to chci, protože si nemyslím, že je vyrobený přesně podle té normy baznek nebo původní pojistka v něm. Tohle tady opravdu nechci řešit už proto, že není z Aliexpressu. Prosím, čti mezi řádky, když už ne souvislosti v předchozím textu, a chápej, že ze stručnosti se některé podrobnosti celé pořád neopakují.
Zároveň připomínám, že přesně ta nebezpečná pojistka se dá koupit i v tuzemsku od překupníka, takže to tvoje tvrzení o nákupu pojistek v Číně je neúplné a při tak tupém zobecnění by se pojistky nemohly kupovat skoro nikde, protože nebezpečné se přeprodávají kde se jen podíváš. Pojistky z Hadexu, jak jsem už psal, jsou přitom také z Číny a zdají se být normální, bezpečné a fungující. Na Aliexpress jsem je sice nehledal, ale nejspíš bych je tam našel. Tedy, ony tam nejspíš jsou, ale jak je právě tam předem rozpoznat mezi těmi špatnými, o tom se v tomto vlákně píše dokola.
A teď už prosím přestaň trolovat.
Lojza1

#99 Příspěvek od Lojza1 »

Valdano: Zpětně jsem klikl na odkaz ve Vašem dřívějším přehledu a omlouvám se, že jsem to neudělal hned. Buď je to jiný odkaz, než jsem letmo viděl dříve (a už jsem ho teď nenašel), nebo to je on, ale neodpovídá přesně tomu, co jsem si o něm myslel.
Pojistka v tomto odkazu má správné rozměry, ale není specifikována jako BS 1362 ani u Farnella, ani v datasheetu od Bussmanna, na který se Farnell odkazuje. Je to řada pojistek, ve které je přesně ta, kterou potřebuji. Rozhodně je bezpečná, přesně popsaná a pasovala by tam.
Jediným a zásadním problémem je dostupnost v ČR. Nabízí ji mimo Farnella i Mouser za podobných podmínek pro tuzemsko, Radwell, za poloviční cenu, ale s dopravou za zhruba pět tisíc, a TME s dopravou normální, ale nemá a neplánuje je mít skladem pro kusový prodej.
Je logické, že tyto pojistky nejsou označené jako BS 1362, ale u řadových obchodníků bych nutně takovou důslednost neočekával a nabídky BS 1362 0.5A jsem považoval za nikoliv vyloženě varující nepřesnost.
Logické by pro mne bylo nějak zbastlit a otestovat zatím něco bezpečného (což mám tak jako tak v plánu) a v nějaké fázi projektu případně zavřít oči a nakoupit tohoto Bussmanna s drahou dopravou z USA.
Jeden háček to ale má. Ty pojistky jsou rychlé a nejsem si jistý, jestli by v té aplikaci při zapínání blíže neurčeného drobného spotřebiče neodcházely. Nejsou pro ten účel ideální. Prošel jsem web Eaton s produkty Bussmann a v tom britském rozměru není na výběr.
Naposledy upravil(a) Lojza1 dne 20 led 2025, 19:46, celkem upraveno 1 x.
Valdano

#100 Příspěvek od Valdano »

Lojza1 píše:Tedy znovu, jde mi o použitelnost v něčem, do čeho pasuje pojistka BS 1362, a tedy i pojistka, která této normě odpovídá třeba jen rozměry, a zároveň mám i jiné požadavky, které se s normou mohou míjet.
RS má v nabídce pojistky AGX-1-2, 250V/500mA (výrobce je Eaton Bussmann), ale jsou to pojistky v klasickém skleněném provedení, které je akorát rozměrově kompatibilní s BS1362. Zde je k tomu datasheet.

Takže rozměrově by seděly. Je tam uvedena cena cca 93 kč včetně DPH za kus + cena dopravy je 180 kč. Sklad mají v ČR a uvádějí tam rychlé dodání do 2 pracovních dnů. Možná ta cena není za jeden kus pojistky, ale za jeden kus balení. Někdy se pojistky prodávají v balení, ve kterém je více kusů pojistek (obvykle 5 nebo 10). Mají tam uveden dole na stránce kontakt i telefon na firmu tady v ČR. Tak se jich zkuste poptat.

Pokud to bude cena za balení tak vám asi bude stačit jedno a pak by to cenově i s dopravou nebyla taková pálka a je to řešení pokud neseženete ať už AGX-1-2 nebo jiný podobný typ od seriózního výrobce a dodavatele jinde levněji. :wink:
Lojza1

#101 Příspěvek od Lojza1 »

Valdano: Opět děkuji za laskavost. U RS jsem to sám nenašel a na vyzkoušení to není špatná možnost, i když se do takových nákladů hned nepohrnu. Spíš to příležitostně celé proberu s Britem, pro kterého mimo rámec dohody řeším filtrační kablíky s redukcemi na BS 1363 jako doplněk k paměťovému modulu pro Sinclair ZX81. Ten chystám i pro něj a jeho britský trh. Kablík mj. účinně potlačuje napěťové špičky při vypínání traf ze sítě, které mohou počítač ještě stihnout zarušit a tím způsobují, že při novém zapnutí může mít modul poškozený obsah SRAM. Bez takového kablíku se to někdy může projevit v závislosti na nepříznivém uspořádání kabelů v prostoru atd. Je to modul, se kterým se počítač rozběhne ve stavu, v jakém byl těsně před vypnutím.
Ta cena je určitě za kus. Bývá to na naše zvyklosti zjevně dost drahé. Sice ne tak moc, ale pak zase s drahou dopravou.
kejki

#102 Příspěvek od kejki »

Omlouvám se za plevelení
pocitujlasku píše:To nie je airtag, tie privesky mam doma, a staci si precitat navod. Je to v podstate monitor ci sa predmet na ktorom to je umiestnene nachadza v dosahu bt (cca 10m). Das si to napr. na kluce, a ked ti vypadnu a dostanes sa mimo dosah, tak zacne pipat, aby si tie kluce vedel najst.
Pripadne to ma rezim, ze to pipa len v mobile. Alebo opacny pripad, mobil zapipa, ak zisti, ze sa dostal na dosah bt - napr. ta upozorni, ze manzelka uz je v blizkosti...

Takze tie 5* su tam opravnene, tie privesky funguju tak, ako je to popisane, problem je, ze ty od nich cakas nieco uplne ine, ako je ich funkcia.

2) 14 dni plati len pri nakupe v eshopoch v ramci EU, co cinske obchody nie su.
1. Popisy jsem četl a i na krabičce je spolupráce s MyFind. Věř mi, že jsem sjel těch nabídek dost a že vím, jak to má vypadat s MyFind.
2. Máš u každé objednávky Free returns a když tam najedeš, vyskočí: Máte právo na 15 dnů od doručení pro vrácení zboží v každém případě (přeloženo votrocky)
3. Ano, ty krámy jsou dobré, když chceš mít furt vybitý telefon a 1.nemůžeš ho najít, nebo 2. když se vzdálíš věci vybavené kolečkem.
Jen jaksi nevedou k té kočce.[/quote]
martinkopp

#103 Příspěvek od martinkopp »

Tvl po 7 strankach vlakna z tebe vypadne ze nehledas BS1363, ale jakoukoliv pojistku 6x25mm nebo kolik to ma. No comment...
Lojza1

#104 Příspěvek od Lojza1 »

martinkopp: Měl jsi číst pořádně, když ses chtěl zapojit.
"Potřebuji teď půlampérové pojistky v britském formátu BS 1362." atd.
Netroluj.
Valdano

#105 Příspěvek od Valdano »

martinkopp píše:Tvl po 7 strankach vlakna...
Spíš po 3, protože toto vlákno nebylo založeno tímto tazatelem, příspěvek ohledně pojistek vložil až na konci čtvrté strany a spíš jen jako jakési postěžování si na problémy s tím spojené na Alíku. Jinak v tomto spíš obecném vlákně to asi nemá smysl rozebírat. Vlákno specifické k těmto pojistkám je tady a má zatím jen dvě strany. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“