spínaný zdroj a pulzní odběr
Moderátor: Moderátoři
spínaný zdroj a pulzní odběr
Mám všude po bytě LED osvětlení přes LED drivery krmené z jednoho zdroje a už při polovičním výkonu zdroj začíná být slyšet PWM frekvencí driverů. Je to dost nepříjemný pískání na 2kHz.
Co dát mezi zdroj a drivery aby se vykryl ten pulzní odběr a zároveň proudově nepřetěžoval ten zdroj?
Díky za rady
Jinak osciloskop, různé zdroje a zátěže a jejich změny je to, co potřebuješ. Předtím samozřejmě i analýza celé soustavy (jak je koncipován a osazen zdroj, co to přesně jsou ony "drivery" LED) atd.
No a stetoskop (zde by mohla stačit pouhá hadička do ucha), kterým lokalizuješ, co konkrétně píská.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Nevím co máš na mysli různé zdroje a zátěže?
Zdroj mám a zátěž taky. Já potřebuju aby to chodilo tak jak to mám ne hledat konstelaci zdrojů a driverů který si nějak záhadně "sednou"
řízení svitu LED se řídí jen tupě PWMkou bez jakékoli filtrace. Zatim jsem neviděl nic komerčního kde by se to řešilo nějak jinak
To víš, nebo si to myslíš?Skay píše:akustické efekty dělá indukčnost
Potřebovat můžešSkay píše:...Já potřebuju aby to chodilo tak jak to mám ne hledat konstelaci zdrojů a driverů který si nějak záhadně "sednou"
Zkusil jsi mezi zdroj a LEDky dát low ESR elektrolyt s dostatečnou kapacitou, případně ještě sériově tlumivku s dostatečnou indukčností a dimenzovanou na příslušný proud (aby se nepřesycovala)?
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.