Repase reprobeden Soprán
Moderátor: Moderátoři
Většina audiofilů je vyššího středního, až důchodového věku. Ani jeden z nich už dávno 14kHz neslyší a polovina by na audiometrii skončila na deseti. Přesto slyší vady aparatury velmi dobře.
Vždycky se usmívám, když někdo, kdo o sobě tvrdí "já jsem už hluchej jak poleno" vyvalí oči, když má šanci slyšet něco lepšího. "Ty vole, já tam najednou slyším co tam nikdy nebylo!" (Jestli to potřebuje k životu nebo ne, to už je věc jiná.)
- TheLastUnicorn
- TheLastUnicorn
- TheLastUnicorn
Dnes jsem chvíli zkoumal tu druhou sadu beden. Původně jsem si myslel, že to je taky Soprán kterej je přebastlenej místo plastových cedníků na rámeček s průzvučnou tkaninou. Bedny jsou rozměrově úplně stejný ale jsou to kopie. Dříví je mnohavrstvá překližka 12 mm tlustá, všechny rohy jsou vyztužený trojúhelníkovejma lištama. Na zadní desce je tlumení 2 cm molitanem, na bocích nic.TheLastUnicorn píše: Možná by u druhýho páru nebylo odvěci vyzkoušet tu bednu osadit opravdovým výškovým reproduktorem. Pokud vím, k ARN56xx existuje dnes již několik výhybek s vícero cenově dostupnými výškovými reproduktory. Námatkově vím o Dayton-u ND25FW-4 nebo Visaton-u SC10. Skutečný výškový reproduktor posune tu soustavu úplně jinam.
Jak jsem již psal, je v tom ARN5604. Ovšem místo ARV161 tam je ARZ3604, což je střeďák, co chodí jen do 10 kHz.
No takže tahle bedna je určitě na výměnu na ten ND25FW-4.
Vyhýbka Gotz nebo jiná? Pokud je jiná, nebo Gotz s jinejma hodnotama, jseš ochotnej mě ji pustit?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- TheLastUnicorn
Výhybku pro kombinaci ARN567 (565, 5604) + ND25FW-4 dělal člen Pet007, hraje výborně a jelikož je projekt free, tak mu určitě nebude vadit, když jí tady zveřejním. Vypadá složitěji, ale není to zas tak hrozný, navíc můžeš něco z toho, co máš zrecyklovat. Pokud by Ti nevadil mírný zdvih na výškách (asi +4dB/10kHz - je to vlastnost výškáče), můžeš vynechat RLC člen ve výškové větvi. Já ten výškáč použil ve vícero projektech a RLC-čko jsem myslím použil jen jednou.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!