"Modrosvit" u elektroniek
Moderátor: Moderátoři
"Modrosvit" u elektroniek
Zároveň ako laik do elektroniek mi nedá opýtať sa na "modrosvit". Pochopím ho u výkonových lámp, u výstupákov audia a vertikálu mi obidve pôvodné 6L31 idú "domodra" cca narovnako, podobne i rozkladová (pôvodná) 6L50 vo vn kobke. Ale nové ruské 6Ž1P (6F32) vo video časti mi v tomto jave jednoznačne víťazia, a tak sa radšej chcem spýtať či tam náhodou nemám vadu kdesi ja - pretože tie staré teslácke takto nezvykli, navyše tento jav som videl ako decko keď som sa hral s VTTC, kde som sa na životnosť nejakej elektronky nepozeral.
Obraz mám obstojný, akurát do zvuku ide brum, pretože som zatiaľ nezladil 6,5MHz časť - beztak to je na inom chassis - je možné že práve to je príčina?
Ostatne, keď som ako decko trápil DY87 v závernom smere na štyridsiatich kilovoltoch v snahe dostať z toho rentgen, tiež zasvietila domodra - ale uniformne celá a pri podmienkach niekoľko magnitúd vzdialeným tým prevádzkovým, rovnež som modrosvit badal u GU-81M keď mi vypadával teslák, takže radšej sa spýtam, či tu niekde nerobím chybu... už keď tomu venujem čas, nerád bych si tú telku zničil.
Na to zladenie audio časti sa chystám, len mám ju momentálne v pivnici a kvôli tomu treba celý lakatoš rozdělat, pretože ani očko nenasadíš.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Matne si spomínam, že raz sa nám tak vrátil TV z opravy a na elektrónke boli 2 závity medeného drôtu v mieste toho "polypu" - asi prierezu 1,5mm² ? - konce len skrútené kombinačkami ... Po tej oprave vydržal TV ísť možno rok...
Ale to som bol ešte 14 ročný "junec".