historické regulační relé PAL

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
houkal

historické regulační relé PAL

#1 Příspěvek od houkal »

Srdečně zdravím, potřeboval bych pomoc s návrhem zapojení které bude simulovat motocyklové dynamo 6V, 45 - 60W. Jedná se mi o to, že bych chtěl za pomoci stabilizovaného zdroje napětí nastavovat historické jednokotvičkové regulátory PAL, které se používaly na motocyklech Jawa/ČZ. Nejde mi o jejich náhradu, chci originál který si nastavím na ponku bez použití roztočeného dynama. Jen s regulovatelným zdrojem si nyní nastavím spínací napětí pro výkonové kontakty relé. To je však málo. Ještě potřebuji nastavit regulované napětí na prvním stupni a druhém stupni. Přemýšlel jsem do cesty zařadit výkonový odpor 1 Ohm a případně výkonový mosfet tranzistor. Poradí prosím někdo ? Dokumentace k rélé je zde : http://www.jawamania.info/technika/deta ... techid=161
Alomah

#2 Příspěvek od Alomah »

Obávám se,že popsané seřizování mechanického regulátoru nebude možné.
Musíš mít zkušební stolici ( nebo soustruh s reg.ot.) s přípravkem kam dynamo (stator,rotor) upevníš tak jako do bloku motoru kde nastavíš příslušné otáčky dynama a seřizuješ regulátor.Z vlastních zkušeností Ti mohu garantovat,že je to pěkný opruz,obzvlášť pokud byl regulátor z nějakého důvodu (převinutí cívek,výměna opálených kontaktů apod.) rozmontován.Pokud budeš mít zájem zavolej na tel.775088350 nebo písni na elmohomola@seznam.cz a můžeme něco probrat.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“