Paušální výdaj na dopravu a OSVČ

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

sr71 píše:No nedává mi moc smysl vyplňovat a podávat každoročně daňové přiznání k něčemu, za co je už cca 4 roky platba daně zrušena
To docela chápu, ale silniční daň platí stále spolu s daňovým přiznáním s tím, že pro některé její plátce byla upravena její výše. To znamená, že ji mohou klidně opět upravit na jinou hodnotu, ale opravdu není nikde napsáno, že by ji někdo zrušil.
Jen je nastavena na 0 Kč a opravdu nikdo negarantuje, že to tak zůstane. Já osobně si myslím, že až si proberou výhody a nevýhody pro privilegovaná vozidla (hybridy, elelktro atd.), tak to rychle obnoví.

Vy jste uplatňoval daňový paušál na nějaké vozidlo? Ale nemáte za to období dané platné přiznání k silniční dani! A je průser na světě. :wink:
scorpions-cz

#17 Příspěvek od scorpions-cz »

No všude kde hledám, tak se píše, že silnička byla pro osobáky zcela zrušena a né snížena na 0. Třeba tady a pod. https://www.kurzy.cz/kalkulacka/silnicni-dan/
p32

#18 Příspěvek od p32 »

Co je to silnička? :lol: To jako silniční daň nebo to přiznání k silniční dani?

Ty asi myslíš to, že do 3,5 t je daň jako zrušena? To ale neznamená, že je zrušena úplně. Oni to berou jako N1, kde jsou zálohy opravdu zrušené a daň taky. Ale jak jsem psal, oni to u N1 zase při hledání peněz na utrácení obnoví.
scorpions-cz

#19 Příspěvek od scorpions-cz »

silničkou jsem myslel silniční daň. Účetnictví mi dělá účetní, který se tím živý a dělá to i pro různý jiný firmy, tak předpokládám, že tomu rozumí. Přiznání rozhodně nepodávám.
decmen

#20 Příspěvek od decmen »

Loni v lednu jsem poslal přiznání k silniční dani za rok 23. Den na to mi paní z FÚ volala, že se přiznání nepodává antož se silniční daň neplatí.
OSVČ mám na vedlejšák a uplatňoval jsem 48 kKč za rok v oddíle jak bylo uvedeno výše. Žádná kniha jízd apod.
p32

#21 Příspěvek od p32 »

To je správná odpověď. Mně zavolali taky hned, jak se k tomu dostali. A je pravda, že lepší jednou zbytečně než aby to chybělo. Takže potvrzení jedině od správce daně, v kurzech si mohou vytisknout cokoliv.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“