Náhrada bambus diod GA201-206
Moderátor: Moderátoři
Náhrada bambus diod GA201-206
Napěťově a proudově určitě, ale co kmitočtově? Aplikační brožůrky, co kdysi Tesla vydávala nemám ani na jedno a v Kubátově knize snů nic kolem kmitočtů není.
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Takže se obvykle klasické dynamické parametry neuvádějí, ale obecně lze říct, že Schottky "chodí" vysoko, a to tím víc, čím menší je plocha přechodu (a tedy menší kapacita).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
A kutilmile - nelituju tě
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč? Protože měří "nějak" impulsně při nedefinovaném napětí.
Tebe navíc zajímají kapacity v řádu pF, a to už je trochu "duchařina" vždycky.
Osobně bych si vybíral podle datasheetu, KAS21 či 22 má okolo 6 pF, zahraniční signálové Schottky dokážou mít výrazně méně.
Ale pokud to nebudeš honit na mikrovlnách, není třeba to nijak dramatizovat.
kdo ne - hledá důvod.
Jo, taky mi tu nějaká ta hrst germaniových diod, ovšem obvykle značení nečitelné, a to i barevné proužky, do poměráku by se jich asi muselo dost přebrat, než by se vybral jeden pár. Ale třeba takové GA206 se běžně párovaly do poměráků i v televizích, třeba se někomu ještě válí komplet poměrový detektor i s krytem v zásobách.EKKAR píše:A spousta lidí jich má minimálně hrst v šupleti ...
To už bych radši koukal po BAT46 nebo podobným verku.
Nejvíc kousků mám GAZ17, na RM píšou, že je spínací pro průmyslové využití v digitální technice, ale katalog RFT 1970 uvádí z řady GAZ právě tento typ mezi univerzálními diodami. Kapacity řeší jen u spínacích.
A kutilmile - nelituju tě
Kup si třeba BAT83S a nic nemusíš řešit. Předpokládám, že to je do nějakého detektoru a výkonová zátěž je minimální.Celeron píše:200-250 MHz.JirkaZ píše: Ale pokud to nebudeš honit na mikrovlnách, není třeba to nijak dramatizovat.
kdo ne - hledá důvod.