KF173 (čtyřvývodová)
KC508
MAA661
MBA810
A290D
Doufal jsem, že když je to Open Source projekt, že by třeba mohla existovat nějaká sdílená databáze, a když už by si někdo dal tu práci, že by součástku vytvořil, že by se mohla nahrát do nějakého cloudu i pro ostatní.
Ale asi si to představuju moc jednoduše. Hledat v datašítech současné ekvivalenty a pak zjistím, že v KiCadu stejně nemají definované pouzdro (což se týká možná 50% součástek, co jsem v tom tak listoval), tak u jednoho schémátka strávím mládí.
Mám nějaké skladové zásoby z doby před sametem a říkal jsem si, že by se to dalo využít jako nějaké stavebnice, třeba pro děcka a slušný plošňáčky by byly dobrým základem. Ale asi by mě s tím dnes poslali do háje, a těch pár drobností, které si plánuju vyrobit, zvládnu po staru.
Zkratka "w" funguje, někdy se mi i na přípojném bodu součástky zobrazí u myši ten soubor kreslení, ale "kreslí" to jen při pohybu myši, bez stisku levého tl., jak bych předpokládal a když dojdu k další součástce, musím kliknutím "ukotvit" (logičtější by mi připadalo puštění tl. myši) ale čára jde pořád za myší, takže musím zpět a kliknout dvakrát? třikrát? čtyřikrát? aby se to ukončilo.
Podobně se při kreslení čar chová program Malování ve Win10, oproti starším verzím třeba pro XP, ale tam se aspoň logicky chová myš.
V KiCadu se kopíruje třeba součástka na místo, kam myš jen ukazuje a jedno kliknutí už otvírá tabulku seznamu součástek, očekával bych to spíš na dvě kliknutí... atd. Holt jiný způsob ovládání, takový naruby jakoby. Kdo to má ale nacvičené, tak mu to už asi nepřijde... :-/