Výběr stolní rozbrušovačky
Moderátor: Moderátoři
Něco mezi tím je pila jak odkazuje p32. Kdysi jsem používal podobnou pilu, ale byla pomaloběžná, a kotouč byl s HSS oceli. Ta řezala velmi přesně.
Od tý doby co mám pásovku, tak flexu beru jen na broušení nebo řezání v poloze na konstrukcích, který nejdou dát do pásovky.
Mám Promu PPK115. Už bych ji nikdy nekoupil. Těsně po záruce se podělala šneková převodovka. Posunulo se šnekový kolo a olej byl plnej mosaznejch pilin. S obyčejnejma pásama je to tak na plasty, možná hliník. Na tvrdší jedině dvojkov. Oproti jinejm, pásovkám řeže strašně pomalu, pokud se víc zatíží, po pár minutách spadne pás z kol. Stokrát jsem zkoušel seřídit napínací kolo bez úspěchu. Měl jsem tady dokonce servisáka z Promy a po dvou hodinách seřizování to vzdal, prostě se nesmí pás moc zatížit. Nebrat!!!jenicek píše:Přesně jak píše HFTech, jak jednou zkusíš pásovku, nebudeš chtít flexu ani vidět. Žádnej smrad, žádný jiskry a bordel 3m okolo a pokud si pošteluješ tu Gude nebo Promu.
Kotoučovku má kámoš. Půl roku bez problémů, pak se něco přihodilo a během jednoho řezu vylítala půlka zubů. Neví proč. Novej lepší kotouč je za 1,5-2,5 K. Tak se pokojně vrátil ke starý rámovce. Sice to řeže proti kotoučovce pomalu ale zato je to držák.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jako hopsalka dobrá, ale holt jejich doba je pryč. To že tomu Tvýmu známýmu olítaly zuby na jednom řezu svědčí o kvalitě materiálu, do kterýho se číňan nestydí zaválcovat ložiskový kuličky, tvrdokovovej plátek a podobný zvěrstva.
Stav se v nějakém Hornbachu nebo Bauhausu a tam nějakou podobnou mají vystavenoui. Má stejnou plechovou základnu. Vyzkoušej. Jakmile trochu zatlačíš bokem, kroutí se to a má to vůle do strany. Někomu to může připadat pevné, někomu ne. Záleží co myslíš "přesností". Každý to má jinak.krutor píše:Snad ty plechy šasi nebudou úplně papírový, žádné velké řezy bych s tím nedělal, potřebuji spíše přesnost.
Když nebude dělený materiál namáhat konstrukci základny na krut či ohyb, a zároveň se podaří ho srovnat přesně rovnoběžně a kolmo (což s vestavěným "svěrákem" a malou měkkou základnou základnou moc snadno nejde - tak může být řez kolmý.