Nestabilní obraz u televize Tesla viktoria - přesunuto
Moderátor: Moderátoři
Nestabilní obraz u televize Tesla viktoria - přesunuto
Přesunuto z profi sekce. jimirek
mrkni sem . . .
je tam technická informace č.20 . . .
Tahle odpověď by byla na místě snad před dvaceti lety. Dnes chtít po mladých (a po komkoliv), aby rozuměli obvodům z doby analogové tv a rozkladovým obvodům pro crt, je zbožné přání.fredis píše:... Nemá o tom ani páru a čeká odpověď typu: Vyměň modrý váleček vlevo u .....
Pouhý fakt, že má tazatel zájem "rozjet" tuto muzejní techniku, si zaslouží, aby tu radu dostal. Už k vůli dalšímu osudu Viktorie.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Já měl ve svém životě také nějaké sny které jsem si chtěl splnit jenomže mi je doslova znechutili jiní a všemožně se snažili abych si je neuskutečnil. Co je na tom nejsmutnější tak to byli a stále jsou ti nejbližší.
Seznam možných příčin z TI, co sem postnul OK1HGA, v podstatě vystihuje nejčastější problém této řady televizí. Asi tehdy neměli obvody kolem A250D (IO601) ještě dost dobře vychytané, aby vydržely skoro 50 let, z toho posledních 35 let bez napájení.
To ale není tak důležité.
Podstatné je to, že s osciloskopem se dá závada najít a opravit za chvíli. Bezhlavé kroucení čímkoli a bezhlavá výměna součástek přidělá jen kupu práce s nastavováním všech prvků do původního stavu. Zásadně se napřed musí odstranit příčina, pak případně následuje nastavení, ale jen tam, kde se některá součástka měnila, protože pravidelně nemá úplně přesně stejnou hodnotu, jakou kdysi měla ta vadná, dokud byla dobrá.
Jsem zvědav, jestli se Dominik ještě ozve. Rozhodně má dost informací. Jestli je neumí použít, mohl by s nimi najít někoho, kdo je použije.
Ale už ve 2. třídě se učí co je to věta, kde se píše čárka, či tečka za větou, . . .Dominik07 píše:... jinak je mi 18 a studuji ...
Takovému, co napíše celý text jednou větou (na 9 řádků), zásadně neodpovídám