Soprán 635A
Moderátor: Moderátoři
viz mizerný obrázek. Trimry mají kontakt jen sporadicky, pokus o vyčistění
Kontoxem a následně proplach lihem nepřinesl prakticky nic . Dají se ty trimry po vyjmutí z desky nějak rozdělat , aby byl přístup k drahám a jezdcům ? Nechci to zbytečně vyletovávat , spoj je mizerný a na papíře ,
tj. poškození je vysoce pravděpodobné . Nebo to něčím nahradit , ale každý
má dráhu půlenou s mezerou mezi pásmy . Ale to bych i oželel , stejně chci
roztáhnout pásmo CCIR na celou stupnici a OIRT vypustit. Díky za inspiraci.
Jinak ty předvolby mě taky blbnou, přemejšlel jsem, zda by se nedaly použít díly z ladících sad televizí jako byl Merkur a pod. Nebo nějaký kvalitní víceotáčkový trimr.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ten ladící poťák rozumně nenahradíš. Ale když propojíš začátek a konec dráhy kolem přerušení, bude tam jen krátká mezera v ladění.
A kutilmile - nelituju tě
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ty máš ke všemu "moudrou", ale blbou poznámku. Jak už jsem psal, ladilo se to obyčejným poťákem a pak se hodnota zapsala do paměti. Tohle není žádná frekvenční syntéza, v podstatě ani ne napěťová. To je obyčejná paměť a dokonce něco takového existovalo i v analogové verzi s kondenzátory a FETy.EKKAR píše:Jenomže to už motáš dokupy napěťovou a digitální syntézu.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Zase samé kecy. Napěťová syntéza je, že procesor pomocí DA převodníku dělá ladicí napětí pro varikapy, žádné potenciometry tam nejsou, není tam ani zpětná vazba od skutečně naladěné frekvence. Tak to je třeba v Color 430. Digitální to je v principu taky. To druhé, co jsi zmínil, je frekvenční syntéza, a tam z nějakého švábu leze hotová frekvence pro směšovač v tuneru. Tak to mají všechny novější přístroje. To s trimry jako v Color 416 není žádná syntéza, nic se tam nesyntetikuje, procesor jen přepíná výstupy na příslušný trimr.EKKAR píše:Na napěťovou potřebuješ jen dostatek potenciometrů a "mnohopolohovej" přepínač, kterým budeš k ladicímu obvodu připojovat předem nastavený potenciometry
K těm trimrům - jako děcko jsem chtěl předělat Moderato na dálkové ovládání od Color 416 včetně ovládání hlasitosti a korekcí. Šlo by to docela jednoduše. V televizích ty trimry nezlobily.
Nejake potaky na predvolby som kedysi kupil ked sa po revolucii vsetko zle Teslacke vypredavalo. Elektricky su tusim zhodne, ale mechanicky (oska) trochu ine. Asi to bolo z autoradii..