Jak organizujete měřící vodiče a šňůry ?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bu2520

Jak organizujete měřící vodiče a šňůry ?

#1 Příspěvek od bu2520 »

Od doby co se hrabu v elektronice řeším jak přehledně umístit měřící a připojovací vodiče. Je mi jasné, že nejdůležitější je důslednost což mi chybí, ale jak tomu jít trochu naproti. Jak to řešíte vy?
alxa

#2 Příspěvek od alxa »

Používám něco takového https://www.conrad.cz/cs/p/voltcraft-ml ... 00821.html

Dělané svépomocí a konce hřebínků jsou zahnuté trošku nahoru a aby kabely nepadaly z hřebínků, konce hřebínků jsou fixovány páskem magnetické gumy.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Stejně, jak alxa. Nechtělo se mi to kupovat, tak jsem to z hliníkovýho vinglu vyřezal a zahnul sám. Mám tam různý šířky, takže tam pověsím třeba i sondy k osciloskopu, nějaký koaxy atd...
HF_Tech

#4 Příspěvek od HF_Tech »

Jesi máš 3D tiskárnu a akušroubovák, tak za odpoledne si můžeš vyrobit tohle:
Přílohy
Kabely.jpg
Kabely.jpg
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Viděl jsem v dílně u nejmenovanýho člověka na boční stěně vedle pracovního stolu vodorovně našroubovanou záclonovou tyč ve stylu [url=https://www.aaaradiatory.cz/korado-susak-na-deskove-radiatory-radik-delka-900-mm-p30912/?sznaiid=7464885627711587294&utm_source=zbozi.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=Zboží.cz:+AAAradiatory.cz&utm_content=search&utm_term=]TOHOHLE[/url], jednotlivý druhy šňůr měl oddělený kruhama z kartónu Ø cca 10cm navlíknutýma na tu tyč a podle potřeby volně posuvnýma.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Achab

#6 Příspěvek od Achab »

Mám plastové hmatníky k nábytku průměr 80 / 50 mm, přišroubované zevnitř na dveřích skříně s přístroji. Ve výprodeji svého času za 5 Kč.
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Já používám jednostraný zavěšení na boku skříně, viz STL v příloze.
BNC, SMA, banánky a pod. Není problém ty "hrábě" prodloužit kdyby měl někdo potřebu.
Přílohy
nabij_kab.zip
(246.36 KiB) Staženo 110 x
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jardafiala

#8 Příspěvek od jardafiala »

Já mám bohužel tak málo místa, že bych musel držák dát někam dál od místa kde pracuju. Takže se vodiče volně povalují, co jsem dodnes nepochopil (a co mi dělaly i kablíky od myši, monitoru a klávesnice) - pěkně to aspoň jakž takž uspořádám ale stačí chvilka, a kabely spolu zřejmě šukají či co a je z nich neuspořádaná změť. U těch měřicích dobře, na ty sahám ale kabely které byly, jak jsem zmínil, vzadu za stolním PC a nikdo na ně nesahal - jak je možné, že po pár dnech jsou zmotané do sebe.....Abych přispěl něčím konstruktivním - když jsem měl víc místa používal jsem hřeben do rozvaděčů, k němu zezadu kousek vinglíku a připevněno na zeď.
Přílohy
hřeben.jpg
hřeben.jpg
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 28 led 2025, 11:07, celkem upraveno 1 x.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

Já to říkám furt, že základní vlastnost kabelů není vést proud, ale zamotávat se. :D
ok1hga

#10 Příspěvek od ok1hga »

někam do přiměřené výšky si připevni kousek kabelového žlabu
a používej bez víka . . .
Přílohy
1800.jpg
1800.jpg
Killroy
Moderátor

#11 Příspěvek od Killroy »

Použil jsem metrový zbytek zubaté Alu ukončovací lišty k dlažbě, něco jako mají tady. Našrouboval jsem ho na zeď tak abych to měl při ruce. Co výřez, tak visí jeden kabel za svou koncovku a naprostá spokojenost. Nic nepropadává a mám to tak xlet..
Celeron

#12 Příspěvek od Celeron »

forbidden píše:Já to říkám furt, že základní vlastnost kabelů není vést proud, ale zamotávat se. :D
Copak zamotávat ale proč se mi na šňůrách z multimetru dělaj uzle a nebo dokonce dvojtej uzel, to nějak nechápu. :lol:
ok1hga: jo celkem dobrý, dělá se to v několika rozměrech. Já to měl dříve a vyřezal jsem ty středový zuby na jednotlivejch prstech aby tam šly i tlustý síťový šňůry a BNC.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od GeorgeB »

Taky používám zmiňované Voltcraft "hřebínky" a zbytek výroba specifických držáků na 3D tiskárně. Ještě jsem si do lišty natloukl trhací nýty s velkou hlavou tak, že jsem v nýtu "hřebík" otočil a takto natloukl nýty do lišty v řadě od sebe asi 3cm. Tím mi vznikl hodně dlouhý věšak na libovolné kabely.
Přílohy
Dilna organizer kabelu 20250128_123156 (1)_s.jpg
Dilna organizer kabelu 20250128_123156 (1)_s.jpg
PotPalo

#14 Příspěvek od PotPalo »

Síce to používam hlavne na napájacie káble, ale pre inšpiráciu:

Dá sa kúpiť hotový závesný držiak na dvere, tuším je z IKEA (ja som ho kúpil z druhej ruky).

Alebo kúpiť Z vinkle na dvere, na ne dať latu, a na ňu háky z tvrdého drôtu. Výhoda je že sa dajú posúvať podľa množstva káblov, a prípadne aj pridať ďalšie, a nieje treba robiť diery do dverí.
Přílohy
P1000194.jpg
P1000194.jpg
P1000193.jpg
P1000193.jpg
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
konosuke

#15 Příspěvek od konosuke »

...
Přílohy
kabelaž.jpg
kabelaž.jpg
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“