Jak organizujete měřící vodiče a šňůry ?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PavelFF

#16 Příspěvek od PavelFF »

Považuju za důležité, aby lepší měřicí šňůry byly zavěšené přes větší poloměr. Hlavně třeba sondy k osciloskopu nebo originální drahé šňůry ke značkovým multimetrům. Já tedy používám obyčejné doma dělané, ale sondy mám pověšené přes poloměr asi 5cm. Neměly by být hrany, což u plechu s výřezy jsou. Ale na běžné šňůry je to jedno. Největší problém bývá málo místa.
jindrichus

#17 Příspěvek od jindrichus »

Kromě hrábí (vyrobených z hrábí) mám ještě na zdi děrovaný sololit ve dvou vrstvách a strkám do něj banánky.
bu2520

#18 Příspěvek od bu2520 »

Děkuji pánové za podnětné nápady, v podstatě bych shrnul že nejlepší je způsob zavěšení kde je potřeba poměrně dost vertikálního prostoru v lepším případě podělený dvěma (vodič přeložený na půlku). Vzhledem k tomu, že některé šňůry mám i třímetrové potřeboval bych metr a půl volné zdi nebo desky v dostahu pracovního stolu, to nedám. V současné době mám perforovanou desku s držáky kde mám v kroužcích stažených gumičkou pověšené vodiče a měřící kabely. Ne sondy ke skopu ty mám na měřícím vozíku. Problém je že těch klubek mám hodně a pak už je jen krůček k tomu vytahnout jedno za druhým až mám bordel. Všem děkuji za náměty.
Třeba se někdy rozhoupu předělat dílnu a pak bych na podobné věci rezervoval místo.
Michal22

#19 Příspěvek od Michal22 »

Protože v práci používám většinou pár konektorů pořád dokola, tak jsem si udělal kabely od zdroje v délce asi 75 cm a na konec dal Wago svorky, do kterých si dávám jen krátké kousky kabelů s potřebnými konektory, případně do Wago zacvaknu dva krátké kousky, které pak připájím na DPS.
Ušetřilo mi to problém s uschováváním dlouhých kabelů, klasických banánek-banánek nebo kroko-kroko mám jen pár kusů na netypické aplikace.
Přílohy
Wago.jpg
Wago.jpg
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“