Čistící procesy v troubách
Moderátor: Moderátoři
Čistící procesy v troubách
Dodnes jsem nic takového neměl a používal jsem nějaký ultra sajrajt s rozstřikovačem, gumové rukavice, roušku a v nahřáté troubě to chtělo pořádně přitlačit, aby se ty zapečené sračky nějak uvolnily. Dnes už by mohly být uvnitř i lepší materiály než jen nějaký smalt.
Vybíráme novou troubu, tak se chci zeptat, čemu dát přednost a nebo čemu se raději vyhnout? Co jsem z toho pochopil, tak se zatím přikláním k pyrolytickému čištění.
- pocitujlasku
Ty jsi fakt dobrej. Čistíš to 1x do roka a přitom se bojíš o kontaminaci jídla do druhého dne. Vykašli se na nějaké speciality a vyber si troubu, která se dá normálně čistit. Přitom stačí opravdu jen jedlá soda, trochu vlhkosti na rozetření a setření a domytí po dvou třech hodinách a hlavně to dělat častěji než se tam vytvoří vrstva vhodná spíše na škrabání. Mimochodem, na opečené nádobí to taky funguje parádně - je jako nové.piCZus píše:Do druhého dne jsem si ten sajrajt nikdy netroufl nechat, aby následně výpary nekontaminovaly jídlo. Ve staré Mora troubě je dost záhybů + škvír a ani jsem to nestříkal na mřížku ventilátoru, aby se to nedostalo za ní. Po aplikaci a očistě jsem použil několik kýblů na vymytí, ale já to dělal tak 1x za rok.
- martinkopp
Máme 21 století, nebuď socka a kup si troubu s pyrolýzou. Po provedení akce jen lehce setřeš popel vlhkým hadříkem a je hotovo. Jen si dej pozor aby byl pyrolytický celý vnitřek trouby včetně posuvů apod. Někdy tam dají pro pyrolýzu jen jeden nebo dva plechy a zbytek musíš drhnout. Jen aby to mohli napsat do popisu. Tomu se vyhni.
To jsem už psal, že bych to do druhého nenechával, protože je v tom ultra sajrajt vit. fotka.martinkopp píše:Na přípravky, sodu a podobné nesmysly se vykašli. Je to chemka z kdovíčeho, zateče do různých škvír odkud humus nikdy nedostaneš, následně se bude uvolňovat do jídla případně korodovat troubu apod.
Máme 21 století, nebuď socka a kup si troubu s pyrolýzou. Po provedení akce jen lehce setřeš popel vlhkým hadříkem a je hotovo. Jen si dej pozor aby byl pyrolytický celý vnitřek trouby včetně posuvů apod. Někdy tam dají pro pyrolýzu jen jeden nebo dva plechy a zbytek musíš drhnout. Jen aby to mohli napsat do popisu. Tomu se vyhni.
Po naznačeném přiklonění máme vybranou troubu s pyrolýzou. Také jde o vnitřní materiál, máme asi rok mikrovlnku a uvnitř je povrch lesklý + hladký. Ten jde velice jednoduše čistit bez nutného přehřátí. To se se starou troubou, kde je nějaký pochybný smalt, nedá srovnat.
- pocitujlasku
MW mam nerezovu, to uz roky len pretriem vlhcenou utierkou a leskne sa ako nova.