Průchodkový kondíky
Moderátor: Moderátoři
Průchodkový kondíky
Nemáte prosím někdo katalog Hradecký Tesly, kde by byly oba typy k nalezení? Pokud to nebude Hradec, tak to asi nebude naše produkce.
Bizmutovku na jejich pájení mám.
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
nebo
https://www.neon-el.cz/category/keramic ... atory/1102
Tady na el. straně 124 a 125 máš základní informace o hmotách, ze kterých byly vyráběné.
Možná bude mít někdo "v šuplíku". Já mám cca 4, ale docela nerad bych se jich zbavoval...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Pokud má nízkou teplotu tavení, tak je to bonus pro keramickou hmotu, protože nevzniká takový teplotní šok a tedy hmota má menší tendenci k praskání...
Oficiální pájecí předpis pro bezvývodové diskové kondenzátory TK6xx odtud je v příloze, čili nízkotavitelnou pájku tam předepisují. Jedná se sice o jiný kondenzátor, ale princip je stejný.
kdo ne - hledá důvod.
V Mouseru je nabidka sirsi a daji se tam najit i levnejsi, napriklad tento od pouhych 70 Kc bez DPH.
Ale to je samozrejme tim, ze jejich pouziti je moc pracne a drahe, takze se uz vyrabi jen v malych mnozstvich. Kde to slo, tak je davno vytlacily SMD varianty, ktere jde osadit automatem.
No, těžko mohl, když byl rád, že sehnal trochu "cínu" na papundeklu... K tomu bohužel nenalézám náležitý obrázek, ale dříve narození vědíforbidden píše:OK, díky. Nevím, jestli to někdo za amatérů dodržoval, když to bylo typicky zapájený v plechové krabičce, která asi teplo dost odváděla a muselo se to prohřívat.
kdo ne - hledá důvod.
Ty diskový kondy jsem pájel bismutovkou a ulehčoval jsem si to že do krabičky jsem na pozici disku vrtal 2-3 mm díru a pobismutoval jsem krabičku a disk, kápnul tavidlo a potom zvenčí v prostoru díry ohřál krabičku a disk až se to slilo.
Kubátova modrá 1. kniha je přeci integráče, 2. kniha je diskrét, 3. kniha pasiv, 4. dovoz, 5. novinky 1989.
Co dal odkaz Jirka_Z tak byl Tesla katalog 3 a tam jsou z keramiky terčíky, disky, vývoďáky polštářky, čipový a vsazovací, průchodkový tam nejsou.
Tak co je ta Tvoje: ""Kubátově knize", 1. díl, str.337"?
Nebo hledám úplně blbě?