Výběr stolní rozbrušovačky

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Dekker

#16 Příspěvek od Dekker »

co mám zkušenosti s jak kotoučovou pilou tak pásovkou v rámci dělění hliníku tak kotoučovka nebyla zrovna moc přesná, rám se kroutil a i když jsme to zkoušeli pořádně seřídit tak vždy to mělo nějakej ten drobnej uhel mimo.

Co se týče pásovky tak ta byla o něčem jiném, ale museli jsme vyměnit kolo řemenice jelikož to originální bylo z nějakého hodně měkkého hliníku :D.
Pak to bylo super, jen bylo potřeba si hlídat rychlost poklesu jinak to řezalo šejdrem
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

BOBOBO píše:OT : To jste si v Třebový rozdělili adresy , nebo založili kroužek ? :lol: :lol:
Ne, jen je nás tady víc než na dědině - byť s vlastním zámkem ... Nemusíme se zašticovat celým vokresem, jako někdo.

A na řezání bych volil pokosovku s kotoučem na kov = s jemným ozubením, případně s dobastleným svěrákem na tyčovinu. Rozbrušovací kotouč nedělá rovný a přesný řezy,, ten spíš pálí než řeže.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
bu2520

#18 Příspěvek od bu2520 »

já používám Scheppach MBS 1200 xt a docela spokojenost, jen je problém, že pás pohání pogumované kolo a nemůže se kvůli tomu mazat. S tou přesností je to složitější jak to přesně odměřovat, ale na takovéto domácí žvýkání výborný a co jí mám už rozbruškou neřežu, proti ní, je opravdu přesná.
MartinHavel

#19 Příspěvek od MartinHavel »

Já 8 let používal rychloběžnou kotoučovku Gude. Potom odešel rotor. Pro mojí domácí dílnu parádní řešení - velmi skladná, zabere asi polovinu půdorysu pásovky, velmi rychlá a přesná. I když jsem si na jekly narýsoval rysky ze všech stran, takhle přesně jsem flexou nikdy nic nenaporcoval. O rychlosti ani nemluvě. Tak jsem si pořídil pilu Evolution S355CPS a navzdory vyšší ceně zklamání - nemá softstart (2,2kW !!!) a je mnohem hlučnější než Gude. Bez sluchátek bych u toho nevydržel. A tyhle pily mají taky výhodu ve tvaru pilin, nemají tendenci se zapíchnout, nikdy se mi nestalo, že by se mi pilina zapíchla do ruky. Pomaluběžná kotoučovka je jiná liga, i finančně, pásovka je dobrá, ale levná taky ne. Ale flexu už nééééé.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“