K: PC Joystick na gameport (Canon 15p)

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
nostalcomp

K: PC Joystick na gameport (Canon 15p)

#1 Příspěvek od nostalcomp »

Koupím klasický analogový PC joystick na gameport (Canon 15 pin). Joystick by měl mít ještě alespoň 2 tlačítka a přísavky, což by měl být standard. Nabídněte do SZ. Díky.
miroja

#2 Příspěvek od miroja »

Mal by som k dispozicii Cyclone digital . Ten ma tiez Cannon 15 pin. Len ty to asi chces k 8-bitaku, takze 4 tlacitka a dva potaky? ...
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Možná bych někde našel, ael neslibuji na 100%. Přeci jen jsem jej dostal asi před 20 lety :-(
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
nostalcomp

#4 Příspěvek od nostalcomp »

Ano, dva potenciometry a alespoň 2 tlačítka. Mělo by to být zapojené nějak takhle:
Přílohy
PC_joy.jpg
PC joystick
PC joystick
judeware

#5 Příspěvek od judeware »

Len ty to asi chces k 8-bitaku...
Běžné osmibity s konektorem DB9 nepoužívaly potenciometry. Joystick tvoří jen spínače směrů, dvou tlačítek "trigger" (často jsou paralelně), +5V a GND na špičkách 5 a 9, osmička je "COM" (u MZ-800 je to "joystrobe" v úrovni LOW, 5&9 se nevyužívá).

Joystick pro PC s kon. DB15 jsem při likvidaci skladu našel jeden (QuickShot QS-201). Někde se mi válí i nějaký Genius.
nostalcomp

#6 Příspěvek od nostalcomp »

judeware píše:Joystick pro PC s kon. DB15 jsem při likvidaci skladu našel jeden (QuickShot QS-201). Někde se mi válí i nějaký Genius.
Vzal bych klidně oba. Jsi ochotný to poslat? Pokud ano, sděl mi prosím do SZ cifru a č.ú. Díky.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“