Tuner tesla T710

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xsc

#106 Příspěvek od xsc »

Jestli máš nějaké jiné rádio s dekodérem, můžeš zkusit to spojit na vstupu do dekodéru, jestli se ten druhý bude chovat taky divně. Signál na pinu 10 je divný a odpovídá nezavěšení fázového závěsu.
Alaska

#107 Příspěvek od Alaska »

Funkční přijímač ve stereo provedení není problém. Napadlo mě to o chvilku dřív, než jsem si přečetl vaši radu. Vyzkoušeno, signál po MF vytažen ze starého přenosného Telefunkenu a chová se to stejně. Na slabší stanice nereaguje vůbec, na silné problikává LED a v signálu je slyšet slabé lupnutí jak se snaží zavěsit. Pokud obrátím zapojení, Telefunken dekóduje bez problémů.
Shrnu, co jsem udělal - všechny odpory proměřeny mimo desku - OK, všechny kondenzátory včetně vazebních proměřeny na LCRmetru a na svod, pokud jsem měl doma lepší, nahrazen, což byly v podstatě všechny. Na místě A290 vyzkoušeny 3ks. Pilot nastaven čítačem. Všechny spoje prověřeny pípákem, proletovány.
Momentálně to uzavírám pro nedostatek času a nápadů, přijímač hraje dobře mono, naladění drží, do garáže to stačí.
Všem díky za nápady a rady, na podzim až bude více času se k laborování vrátím.
masar

#108 Příspěvek od masar »

Alaska píše:...Shrnu, co jsem udělal - všechny odpory...všechny kondenzátory...A290 vyzkoušeny 3ks...Všechny spoje...
Protože zázraky se nedějí, je třeba slovo "všechny" brát s rezervou.
:wink:
Alaska

#109 Příspěvek od Alaska »

Myšleno příslušné obvodu stereodekodéru :) Vyloučit vliv jiného kondenzátoru nebo jiné součástky v širším okolí samozřejmě nemohu.....
masar

#110 Příspěvek od masar »

Příslušnost jiné součástky/spoje k dekodéru posoudíš po odhalení její závady.
:wink:
xsc

#111 Příspěvek od xsc »

Tak tu mám taky jednu T710. Kromě standardního ulaďování (s tím bude ještě boj) jsem měnil síťovou šňůru od izostatu k trafu - gumový drát, co se sám loupal. Co mě zarazilo, že se chladič KD333 na vrchní desce dotýká síťového přívodu k izostatu, dokonce v té dvojlince byla vytlačena rýha. To je tak prasácky navrženo, že tam nenechali dost místa? Na izostatu je nasazena ta umělohmotná krytka, takže dráty nejdřív směřují nahoru a ohýbají se prakticky o chladič.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“