Čím namazat píst v kladivu

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petrfilipi

Čím namazat píst v kladivu

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Nazdar všem.
Před pár lety jsem řešil slabý příklep bouracího kladiva Bosch. Koupil jsem originální gumové kroužky (asi za 300 Kč), vyměnil, vyzkoušel a uložil do regálu. Jak je to velké kladivo, tak tam leželo několik let. Teď jsem ho půjčil kamarádovi a vrátil mi ho záhy s tím, že nebourá. Tak jsem ho rozebral a jak jsem kdysi použil na pístek a jehlu vazelinu Mogul LC2, tak se to sice pohybuje, ale velmi ztěžka. Takže jsme to vyčistil a cvičně namazal PTFE mazivem Wurth. Pohybuje se to znatelně lépe - ale pokud máte někdo zkušenosti/vědomosti - co je na toto spojení nejlepší, aby to fungovalo po mnoho a mnoho let?

Díky za náměty.

PF
Přílohy
Bosch.jpg
Bosch.jpg
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Moc tomu nerozumím, ale jsou tam nějaké těsnící kroužky a díval bych se hlavně na to, aby tím nebyly časem "rožežrány" nebo nenarostly na objemu.
jardafiala

#3 Příspěvek od jardafiala »

Když jsem pracoval v Narexu (protoolu) jako zkušební technik tak se zkoušela různá maziva ale co si pamatuju tak se používal kluberplex - to mělo žlutou barvu ale používala se též MOLYKA, není to nějak kritické, zkrátka vazelína vhodné konzistence. PTFE mazivo WURTH - pokud to dobře chodí tak je známá poučka "když to funuje tak to nespravuj". Tady je spíš důležité aby to časem nezatuhlo což asi u PTFE nehrozí.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“