Co nebrat z TEMU

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
piCZus

#16 Příspěvek od piCZus »

Chtěl jsem si tuto podložku taky koupit, ale odkaz v prvním příspěvku nefunguje. Píše mi to Request failed with status code 500. Nevím, co mám udělat, aby mi to šlo zobrazit.
Lojza1

#17 Příspěvek od Lojza1 »

piCZus: Mně odkaz funguje, ale zkusil jsem se z TEMU odhlásit, starý odkaz mi funguje dál a nový odkaz je

https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs= ... e_id=nd29y

Nevím, jak to funguje třeba ohledně personalizace, když je link tak strašně dlouhý.

Sice se vlákno jmenuje Co NEBRAT z TEMU, ale v mé reakci jde jen o nefungující odkaz.
p32

#18 Příspěvek od p32 »

Tady je to samé za 98 Kč.
Lojza1

#19 Příspěvek od Lojza1 »

p32: Tento prodejce ji specifikuje jinak. Neuvádí antistatičnost. Proč taky, když je to podložka pro pájení v bastlířském eshopu. Naopak uvádí, že neobsahuje žádné magnetické zóny - tak to už za těch 98 Kč + doprava stojí, ne?
kejki

#20 Příspěvek od kejki »

To jsou velmi špatné překlady do češtiny. V angličtině je heat rezistant (tepelně odolná). V jednu chvíli se daly vady překladu hlásit, ale už jsem to nenašel a navíc prodejce se odvolal, že to má dobře. No, už mu tam sází negativy, ale Číňanovi je to asi jedno.

Nějak jim blbne AI, na Aliexpress jsem čuměl na nějakou nadávku v angličtině a v azbuce tam bylo Ďakuju. Při překlápění originál - translate se občas komentář přeloží jinak. Když potřebuji kvůli srovnání cen něco najít na Temu, dávám angličtinu, protože české názvy jsou úplné šílenosti.
Lojza1

#21 Příspěvek od Lojza1 »

kejki: Díky za vysvětlení. Ano, v anglické verzi o antistatičnosti opravdu není řeč. Možná si AI při trénování všimla, že u takových podložek se (skoro) vždy píše o antistatičnosti, a podle pravděpodobnostních koeficientů to takto blouznivě proto i překládá. :D
To i vysvětluje, proč tam tuto podložku kupuje proporcionálně nápadně mnoho Čechů.
Napadá mě k tomu, že pokud použitá AI překládá do textů tak, jak se běžně píšou, tak i pravdivá specifikace totálního čínského šuntu v překladu musí vyjít jako specifikace něčeho normálnějšího.
Omluva českému prodejci, ten tuto chybu v překladu nemá a s magnetickými zónami má nepochybně také pravdu.
p32

#22 Příspěvek od p32 »

Tak já jen dával podobný odkaz na to, aby si zjistil ten název na hledání apod. Ty jsi dával odkaz na temu, kde se bez registrace jiný asi nedostane.
Lojza1

#23 Příspěvek od Lojza1 »

p32: Já jsem to tak pochopil. Nechtěl jsem to v zájmu stručnosti rozepisovat, i když vím, že to jako moje reakce nechtěně mohlo vyznít neuctivě. Tak ex post.
Díky za vysvětlení k linku. Zkusím link v prvním příspěvku upravit a prosím o zpětnou vazbu.
Jak jsem na to koukal, neviděl jsem jasné místo, kde to useknout, a podrobnosti jsi už smazal. Prosím o ověřený link, abych ho tam zkopíroval. Pak bychom to tu mohli smazat.
martinkopp

#24 Příspěvek od martinkopp »

Lojza1 píše:To i vysvětluje, proč tam tuto podložku kupuje proporcionálně nápadně mnoho Čechů.
To podložku nekupuje mnoho Čechů, to jen eshop zjistil že máš českou registraci, tak ti tam vygeneroval české recenze :-) Jak už jsem ti doporučil v jiném vlákně, kupování v číně není pro tak naivní jedince jako ty úplně vhodné, ale jak tak koukám, fňukacím vláknům jen tak konec nebude :-)

K tomu oblečení a mým "vyhroceným výhradám" asi tolik https://www.hrot24.cz/clanek/z-ditete-i ... atek-HvmXf
Ale jak jsem psal, ani člověka z rodiny jsem nepřesvědčil aby tyhle sračky na sebe nedával, takže je mi jasné že naiva tvého formátu si taktéž vymyslí nějakou bizarní konstrukci proč by to zrovna jemu nemělo vadit. Takže jen varovaní pro ostatní.
Lojza1

#25 Příspěvek od Lojza1 »

martinkopp: Co bys dělal, kdybys neměl prostor ke trolování? Jestli ti vlákna o čínských tržnicích opravdu vadí, tak je nenafukuj.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od workhard »

Třeba na hračky pro kočku je TEMU bezkonkurenční ;)
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Hubert_79 »

Trochu OT, ale napadla mi jedna věc. Až bude někdo kňourat, kterak ho zlý Microsoft/Apple/Google šmíruje, ale na Temu a Shein nakupuje až se mu z mobilu kouří... Takové zvláštní.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ransom

#28 Příspěvek od ransom »

To nemusejí být titíž lidé.
Naposledy upravil(a) ransom dne 03 úno 2025, 19:26, celkem upraveno 1 x.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Hubert_79 »

Ovšem, to je mi jasné. Nicméně průnik obou množin lidí není vyloučen.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ransom

#30 Příspěvek od ransom »

Je to podobné jako se vyčítala Americe prudérie v kombinaci s nemravností. Prostě se tam vyskytují nositelé jednoho a další nositelé druhého.
Průnik nebude nijak velký.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“