otisk prstu v mobilu

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
LADER

#16 Příspěvek od LADER »

Pokud ta kvalita rozeznání otisků bude mizerná, pak je to nevhodný pro bankovnictví. No oni to asi vědí, tak si to ověřují ještě dalšími způsoby.

Byl o tom někde pořad, že prý dokážou podle držení mobilu (asi nevědomými pohyby) zjistit zda je to pravák, nebo levák. No a ještě daleko více informací dokážou zjistit aniž uživatel jim je poskytne.
Ubuntu 24.04.4 LTS, LibreOffice Verze: 25.8.4.2, wxMaxima 24.02.1, Maxima 5.49.0 (SBCL)
Jenyk

#17 Příspěvek od Jenyk »

ransom píše:Předpokládám, že ta holka neodemkla telefon otiskem, ale gestem, případně kamera zabrala majitele, který jí koukal přes rameno. Otiskem je to vyloučené.
Odemykání gestem ani obličejem nepoužívám, nebylo tedy aktivní. Xiaomi obskurní značka....předpokládám, že základní součástky používají všichni stejné. Nedokonalost snímače je ale jediné možné vysvětlení, které mne napadlo.

Zní to neuvěřitelně, vím. Přímo jsem na ni přitom ale koukal. Kdo chce, poučí se.
vladodyno

#18 Příspěvek od vladodyno »

Odomknutie môjho Redmi Note 12 inou osobou ma tiež prekvapilo. Ale len do tej doby než som si uvedomil, že používam odomknute pomocou zaridenia bluetooth.
pocitujlasku

#19 Příspěvek od pocitujlasku »

Jenyk: iba otisk nie je mozne nastavit. Musi k tomu byt este nieco. bud gesto, alebo pin. a pozor, taky fotak, alebo napr. historia hovorov sa da vyvolat aj bez odomknutia. ta historia je asi pre pripad, ak niekto najde telefon, tak dokaze zavolat na par poslednych cisel - aby mohli informovat majitela, tel. zoznam, alebo vytocenie ineho cisla nejde.
potom je tu este moznost nastavit, ze napr, ak si napr. doma (podla polohy a wifi), alebo ak mas sparovany bt s nejakym konkretnym zariadenim, tak automaticky odomyka.
Treba si prejst nastavenia, xiaomi tam ma dost moznosti nastavenia.
No vidis, a tak si sa bal
msar

#20 Příspěvek od msar »

Když se tu řeší Xiaomi, věděl by někdo proč mi Redmi Note 13 u odeslané SMS vymaže diakritiku? A jak to vypnout? Volba používat jednoduché znaky v nastavení na to nemá vliv.
vladodyno

#21 Příspěvek od vladodyno »

Nahlás túto chybu cez: Nastavenia, Spetná vezba.
martinkopp

#22 Příspěvek od martinkopp »

Je to jen klasický výsledek použití levných nekvalitních komponent a ojebaného softwaru u těchto čínských krámů. Nejspíš po smontování mobilu žlutý muž zjistil, že stroj dělá při každém druhém použití chybu, tak prostě jen nastavili práh rozpoznání tak nízko, aby to nějak na oko fungovalo a tohle je výsledek. BFU si toho ani nevšimne, protože opravdu jen málokdo dává mobil k dispozici mnoha lidem aby ho zkoušeli odemknout. Takže i když třeba jeden z dvaceti neznámých otisků vyhodnotí jako oprávněný, 99,99% uživatelů to nikdy nezjistí a ten zbytek mají tihle "garážoví" výrobci na háku. Koupím si na alíku hodinky a divím se že nejdou jako rolex... :-)
kejki

#23 Příspěvek od kejki »

Můj Samsung 13 to má opačně - otisk nerozezná a ještě mi pravidelně píše, že nepozná obličej. :lol:
pocitujlasku

#24 Příspěvek od pocitujlasku »

kejki: kym ti nehlasi, ze mas ukazat oblicej, nie zadok, tak je to v poriadku. :)
Mna zas stvalo, ze som sa len chcel na mobil pozriet kolko je hodin a on sa hned odomkol. Na zamknutej obrazovke ukazoval totiz krasne velkym aktualny datum a cas.
No vidis, a tak si sa bal
Dekker

#25 Příspěvek od Dekker »

mě třeba Iphone nepozná když si sundám brejle :D, ale když mám čepici a nebo se zrovna podrbu na nose tak nemá problém :D :D
dj_Paul

#26 Příspěvek od dj_Paul »

a já se podívám na mobil 6x a stejně nevím kolik je hodin
Cust

#27 Příspěvek od Cust »

kejki píše:Můj Samsung 13 to má opačně - otisk nerozezná a ještě mi pravidelně píše, že nepozná obličej. :lol:
Po ránu mě nepoznají ani moje děti. :-)
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Hubert_79 »

Tak jestli tě vidí v úterý a v dubnu :lol: počkej až se nepoznáš v zrcadle.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“