Sinusový měnič 12V/230V/1,5kW
Moderátor: Moderátoři
Jestli to pomůže, jsou v tom dvě feritový trafa asi jednou tak velký jako má 600W PC zdroj a dva cca 50 mm toroidy na straně síťovýho výstupu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Musí se tam dát něco jinýho, podmínka je TO92, pro SOT32 a nebo TO225 jsou moc malý prokovy v plošáku.
Asi tam zkusím z AME 2SC2655 + 2SA1020 (Vceo:50V Ic:2A Pc:09W TO-92L) V popisu píšou že to je na budiče FETů nebo IGBT.
Když na to tak koukám, jak dělá sinus z napětí kolem 400V z měniče by mě docela zajímalo. Že by těch pár toroidů stačilo na zaoblení schodiště a na větším odběru už bude sinus zubatej? Dobrejch 1,5 KW z baterky. Akorát ten proud hoodně přes 100A, co to bude z 12V baterky bydlíku žrát. Je to jištěný pěti autopojistkama 30A paralelně, až se mi nechce moc věřit, že to 1,5KW dá.
A kutilmile - nelituju tě
Když jsem měl proudový omezení na zdroji nastavený na cca 3A tak měnič skočil do pípání chyby i bez zátěže na 230V. Na 5A už startoval i s 25W žárovkou a pak jsem dal doraz na zdroji 10A a dál to s 60W žárovkou neřešil. Autobaterku pod stolem bohužel nemám.
Jinak po zapnutí spínače na měniči asi 2 sekundy přemejšlí, pak si pípne, nahodí napětí pro generování padesátky a teprve za další sekundu je padesátka na zásuvce. Takže takový "softstarty".
- dufisek007
Obytňák má povětšinou i proudový chránič na 220V, ten je s PE měniči propojen, tam by mohl být i problém......, jen mi přijde divné, takový výkon, ze zkušenosti vím, obytňáky mají lednice v trojkombinaci a hlavní zdroj je na 12V, pokud je to kompresorovka.