Kávovar Delonghi Magnifica S ECAM 22.360 všeobecný alarm

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kentan

Kávovar Delonghi Magnifica S ECAM 22.360 všeobecný alarm

#1 Příspěvek od kentan »

Ahoj, potřeboval bych poradit, chtěl jsem opravit tento kávovar, u kterého byla zaseklá spařovací jednotka. Zjistil jsem, že se zlomila jedna packa na spařovací jednotce. Tu jsem vyndal a skusil Servisní menu, abych vyskoušel pojezd, ale servisní menu nereaguje. A kávovar v normálnim režimu píše: ,,všeobecný alarm,,. Hledal jsem nějakou pojistku, jestli nedošlo k přetížení motorku zdvihu. Ale našel jen jednu na kablíku a ta je ok. Motorek neni přerušený a sjel jsem ručně do základní polohy.
martinkopp

#2 Příspěvek od martinkopp »

Mrkni se na kanál tohohle týpka https://www.youtube.com/@TECHkanal
Má tam hodiny toho jak tyto kávovary opravuje a vysvětluje co a jak uvnitř funguje. Mám pocit že i tuto hlášku tam někde zminoval. Já podle toho zprovoznil zatuhlý kávovar i když jsem předtím nikdy nic takového nedělal.
decmen

#3 Příspěvek od decmen »

Přesně podle tohoto borce jsem do mrtě rozebral vyhozený ecam 22.110, vyčistil, pak i vyměnil píst a kávovar je jak novej. Má najeto 7490 kafí a 14 odvápnění :-)
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

Skontroluj si zda mas funkcni ntc snimac na bojleru, odchazely.
kentan

#5 Příspěvek od kentan »

Děkuju! Trefa... Je vadné NTC na parní spirále, má vysoký odpor. Provizorně jsem ho nahradil 20k odporem, odpojil parní těleso a Všeobecný alarm zmizel. Na zkoušku jsem slepil ulomené packy na spařovací jednotce Loctitem a kupodivu drží.
Jinak mi pohon v testovacim menu nejezdil, protože jsem neměl sepnutý spínač přítomnosti nádobky s vodou.
Ještě jednou díky.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“