Bytové jádro v paneláku
Moderátor: Moderátoři
Bytové jádro v paneláku
- jardafiala
Pokiaľ nemeníš dispozíciu priestoru, úplne stačí hydroizolácia a adhézne produkty na ďaľšie postupy prác..
Dôležité je dodržať nejaké normy čo sa týka odpadov a ostatných inštalácií, aby za tým "zabedneným" priestorom nevznikala vlhkosť...A môžeš ponechať aj to pôvodné riešenie priestoru...Potom stačia len kachličky na tom adhéznom podklade, čo opeknia priestor...
Ale toto bolo mimo témy ... nech si robí vo vnútri čo chce... potrebuje teraz "schodolez-rudla"
Synovi pred rokmi do 8P činžáku dopravovala služba "americkú" chladničku s "dopravou až do bytu" - schodolezom ... (do výťahu sa nemala šancu napratať)... hovorím pánovi - tá batéria to až na vrch nedá - "mravčí" už teraz.. ON - To je v pohode - to dá!!.. Na piatom poschodí to už bat. nezvládla a vyplo sa zariadenie...Trvalo ďaľšie 3-4 hodiny, kým prišli s druhým akumulátorom a dokončili prácu.. bolo to na nich...ale aj tak to stálo nemalé šušne.. Za vynesenie pár platní sadroša si "najmy" 2-4 "pracantov", a budeš to mať lecnejšie, ako prenájom nejakého schodolezu pri ktorom sa ešte aj narobíš...
Přelož mi to prosím do češtiny a vysvětli mi, jak v prostoru omezeným zvenku původníma rozměrama jádra dosáhneš většího prostoru, když stěny původně z umakartu a pěnovýho polystyrénu tlustý 3,5-4cm nahradíš 5cm nebo ještě tlustšíma "hebelkama" (nevím co to je, jestli myslíš Ytong, napiš Ytong!).jardafiala píše:Když už to budeš dělat (tak jako já) tak se na sádrokarton vyignoruj a NEDĚJ TO!. Nejdřív zjistíš co tam je za humus a pomocí sádroše po čase získáš totéž. Všechno vyházej a nech si to obložit. Jestli máš zájem pošlu foto (mailem) jak to vypadá, mám tam sprchový kout ale není problém ho v případě potřeby nahradit vanou. Všechno šlo pryč, vyzdil jsem to hebelkama, na spodek jsem dal tenké 5cm a udělal do koupelny podlahové topení s časovačem a je to velice příjemné, vylézt ze sprcháče na teplou podlahu. No a rozhodně oddělit hajzlík od koupelny. Ono to nevypadá ale když to všechno, myslím celé to celé hnusné ohnilé jádro, vyhodíš je tam nakonec o něco víc místa.
A kutilmile - nelituju tě
Moje námitka ohledně "získání většího prostoru" ale trvá!!!
A kutilmile - nelituju tě
..ano .. boli jadrá vložené do priestoru - obohnané chodbou a kuchyňou a izbami a boli potom také "schované" na okraji vo "výklenku" bytovej jednotky.. Ale všetko sa dalo a dá riešiť k spokojnosti...samec píše:To záleží od dispozície bytu..
Panička chcela väčšiu kuchyňu, alebo väčšiu kúpeľňu..vždy to bolo o nejakom kompromise, čo sa tam "dalo" urobiť v rámci celkovej stavby... ktorý musíš vopred ponúknuť.. Ja som mal aspoň vždy 2 varianty.. a to som ich robil potom na komplentku a v podstate aj sám.. akurát, že niekto vynosil "bordel" a doniesol nový materiál....
Boli všelijaké "extempóre" že nechcú rohové lišty - to bolo treba "zabrúsiť" "stovku" kachličiek, alebo že chcú svetielka v dvoj-palcových "nikách" priemeru 7,5 cm, ..alebo dve umývadlá "lavóre" na jeden a pol metri pultu... ale to je už o inom ... Majster si musí vedieť poradiť...
Dnes už by ma na to nenahovoril nikto!... Pred vianocami syn začal prerábať byt...radšej som mu pomohol inou formou..spravil som mu "len" rozvod vody, odpady a elektriku v jadre... ale to už bolo naposledy...
- pocitujlasku
- jardafiala