Kto vyrobí fólie na inkoustové tiskárne?
Moderátor: Moderátoři
Kto vyrobí fólie na inkoustové tiskárne?
potreboval by som vytlačiť predlohy pre výrobu DPS na fólie na kvalitnej tlačiarni. Mám zásoby cuprextitu, ovládam fotocestu, ale nie som schopný vyrobiť klišé na fóliu. Jedine vo faxcopy, ale výsledok je dosť neistý (prípad od prípadu). Venoval som celému procesu dosť úsilia a času a problémy s tlačou ma blokujú.
Hľadám niekoho, kto by co ochotný vytlačiť kvalitne predlohy na fólie a poslať cez zásilkovnu. Jedná sa o techniky jednoduché návrhy na úrovni starých vecí z AR (spoje a medzery >0,5 mm).
Dohoda.
Prípadné ponuky cez SZ. Ďakujem.
robos
Problém je, že se změnila tiskařská technologie a většina osvitek skončila. Až zaříznou PRCáka, tak budem v háji. Já dělám nenáročný plošáky na řezacím ploteru z maskovací reklamní fólie. Prostě se motiv vyřeže, přenese na kuprex a mezery bez mědi se vytrhaj. Ale je potřeba aby předloha k řezání neměla vrtací dírky, s tím si řezací ploter neporadí, vyřeže je, ale nejdou pak vyloupat.
Mám jednoho známýho fotografa, má bubnovej ploter na kterým tiskne fotky na papír ruli A0. Ale může na tom tisknout i A3 a A4. Používá to jiný pigmenty než laser či inkoustovka a tak mě slíbil, že mi zkusí na fólii nějakej plošák vytisknout jak to bude s kontrastem a sycením.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Pár dosiek som už vyrobil fotocestou. Vo faxcopy mi to vytlačili s max. kvalitou, akú dokážu a výsledok bol výborý. Lenže potom sa tam vymenili brigádnici a kvalita posledných fólii už nebola dobrá - pod lupou boli hrany zložené z bodov, zúbkaté a priesvitné. Urobili tam všetky možné nastavenia, ale aj tak už som nedostal tak dobrú fóliu, ako predtým. To nehovorím o tom, že vyrobiť dosku znamená aspoň pol dňa zabitého (včetne jamkovania a vŕtania). Takže akékoľvek opakovanie kvôli zlému osvitu všetko predlžuje a likviduje cuprextit. Blokuje mi to prácu, ktorú mám rozpracovanú a potrebujem to jednoznačne vyriešiť.
Opakujem výzvu - nájde sa niekto, kto vytlačí na fóliu? Výhodná dohoda.
EDIT: tady máš link na osvit na SK, i dnešní ceny mají dokonce lepší než co jsem platil kdysi v Praze: http://osvit.sk
Oslovil som tu tých ľudí, ktorý majú stále doma inkoustovku. Viem, že takí ešte sú. Stále platí, že ak si chce niekto privyrobiť, bude rád. Aj keď chápem, že na tých pár korunách sa nedá zbohatnúť.
Podle popisu standardně požadují předlohu v PDF tj. vektorové obrázky vytisknout do PDF. Dodání předlohy v jiném formátu např. jen v podobě vektorových obrázků bude potřeba předem dohodnout emailem nebo telefonicky viz kontakt. Ideální bude když se s nimi předem domluvíte, abyste měl jasno jak tu předlohu nejlépe udělat. Dle mého názoru budou vědět co pro daný účel bude nejlépe vyhovovat.robos píše:Na ten osvit bude asi treba vygenerovať nejaké vektorové obrázky (?)
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Negativní fotofólii osvětluji UV trubicemi z obličejového solárka ze vzdálenosti cca 12cm po dobu 6 vteřin, nechám asi půl minuty zreagovat a dávám do vývojky.
-
petrfilipi
PF
- elnovy
- Doporučuje se dohled statného moderátora
Jednodušší cesta a nejlacinější je to překreslit v orlovi a nechat vyrobit v Asii za tyto bratislavské ceny budeš mít 5 kusů.
Bylo by vhodné sem dát schémata toho co chceš vyrobit
ale to je každého věc jestli je to tajné
Povolání: Vývoj elektroniky+DPS
Zájmy: Programování C++ ,assembler
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Ono mi to teda fungovalo i jen s jednou fólií, dvě jsem dával spíš pro dobrej pocit (tiskárna Epson Stylus Photo PX710W a fólie Folex BG-32,5 RS Plus).
Pak jsem u kamaráda viděl negativní fotocestu a pro tu předloha stačila v daleko horší kvalitě, jak pro pozitivní, co jsem dělal já. Už jsem na to ale nikdy nepřešel, domácí výroba pro mě ztratila smysl.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Podmínkou k tomu je, že tiskárna používá toner s pojivem na bázi PS, nikoliv dnes prosazovaného PE apod. Jedině PS se totiž v oněch parách rozpouští a umožní dokonalé slití natisknuté vrstvy.
Vhodnost toneru lze ověřit jednoduše: cokoliv vytisknout na jakoukoliv fólii určenou pro laser, na hadřík kápnout aceton/nitroředidlo/toluen a zkusit motiv smýt. Vhodný toner (PS) jde okamžitě všechen dolů, nevhodný (PE) nejde vůbec nebo jen velmi málo.
Ověřený typ tiskárny je HP LJ 6L (stále dostupný v bazarech) a do něj nejlépe "alternativní" toner, protože i pro tuto letitou tiskárnu se v posledních letech "podařilo" vyrábět tonery s PE pojivem.
Blíže viz moje příspěvky tady, zde atd.
Stačí hledat tam použitá klíčová slova.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.