Jakou koupit pekárnu
Moderátor: Moderátoři
Jakou koupit pekárnu
Dostal jsem tip, že prý existují sice dražší ale mnohem chytřejší domácí pekárny například na použití chlebovýho kvásku, kde jsou prodloužený intervaly pro kynutí, případně tam jsou programy s uživatelským nastavením dob a teplot.
Nevíte někdo o něčem podobným?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Třeba tady máš přehled některých podstatných vlastností (pod těmi testy).
Poslal jsem Ti SZ.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
je rasovina.
Výše jsem psal, že pekárnu používáme málo - no a jeden z důvodů je i ten, že těsto poměrně často mícháme a pečeme ručně...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Jiřka_Z mi poslal návod od pekárny Professor DP5, kde jsou rozepsaný programy, časy a teploty co jsem před pár dny u mý pekárny vyměřoval. Rozdíl je jen v teplotě kynutí a pečení, moje kyne o 15℃ a peče o 25℃ výše. Možná je rozdíl v tom, že moje je jednohák a Jirkova dvojhák s topením skoro jednou tak silným. Ale sonda asi ujetá není, protože udržovací fáze topí nastejno.
Byla tu zmínka o vložení odzkoušeného receptu, tak tady je ten podle kterého peču:
Kód: Vybrat vše
1/2 polovina sáčku už namíchané chlebové mouky nebo 2 díly pšeničné a jeden díl žitné mouky - 450g
5-6g čerstvého droždí
2 a 1/2 malé odměrky soli
350ml vlažné sodovky,
1 velká odměrka šťávy z kysaného zelí nebo octa (nemusí být)
1 malá odměrky kmínu
1 velká odměrka oleje
Na pečení je potřeba litinový hrnec nebo nádoba z varného skla o průměru přibližně 18cm s pokličkou.
Pekárnu nastavím na základní program, nechám zadělat těsto a dojít program až k fázi pečení. To zbývá většinou na displeji 1hodina a v tu chvíli pekárnu vypnnu. Přibližně 10 minut před vypnutím pekárny vložím do trouby litinový kastrol nebo mísu z varného skla i s poklicí a rozpálím troubu na 250°C. Po vypnutí pekárny vyndám těsto na dobře hladkou moukou pomoučněnou pracovní desku. Pomoučněnýma rukama z těsta vytvaruji něco jako kouli nebo bochánek a rychle ho vložím do rozehřáté nádoby a přiklopím vyhřátou poklicí. Musí to být rychle, aby se nádoba moc neochladila. Zakryté peču cca 25 minut. Po sejmutí poklice ještě dopeču cca 5 minut při 220°C na požadovanou barvu kůrky. Po upečení nechám 10 minut chladnout a pak opatrně vyklopím na mřížku, kde nechám chleba úplně vychladnout.- martinkopp
Za mne domácí pekárna = vyhozené prachy.
Je to tak. Přitom by stačilo, kdyby se vícehmatem dala pekárna poslat do programovacího menu, kde by šlo nastavit doby jednotlivých fází, možná i teploty. Proč to není, čert ví. Každej procák má dnes flešku, kde by šly přepsaný hodnoty uchovat. Možná že se tak výrobce rozhodl že obsluha jsou buď blbý blondýny nebo jiní idioti, kteří by s pekárnou dokázali zapálit barák.rnbw píše:Ano, co som videl chleby z domacich pekarni, tak to bolo vzdy hutne. Cesto nema cas ani priestor vykysnut poriadne.
Mě k tomuto pomohl kolega z práce. Při mém dotazu na pekárnu mi vysvětlil, že mi ušetří peníze, že nic takového není potřeba.hafca píše:Já pečení chleba v pekárně opustil ve chvíli, kdy jsem upekl první chleba v troubě.
Na zadělání poslouží (v mém případě) prastarý kuchyňský robot, zbytek zařídí plech a trouba.
U pekárny na kváskový chleba si řeknu, kolik dobrých chlebů za to jde koupit...
Pekárna si po výpadku napětí pamatuje nastavení a pokračuje?
To už dneska mají často, že si upravíš délku jednotlivých operací. Bývá to jeden, nebo dva programy Home Bread.Přitom by stačilo, kdyby se vícehmatem dala pekárna poslat do programovacího menu